Ailelere ‘yangın kapısının açık olduğunu söyleyin’ baskısı

Ailelere ‘yangın kapısının açık olduğunu söyleyin’ baskısı

Adana Aladağ’daki 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği faciada evlatlarını yitiren 9 aile şikayetçi oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, çocuklar ve ailelere soruşturma esnasında ‘yangın kapısının açık olduğunu söyle’ şeklinde baskılar yapıldığını belirtti.

Türkiye’yi yasa boğan ardından büyük ihmaller zincirinin çıktığı Adana Aladağ’daki özel kız öğrenci yurdundaki yangın faciasıyla ilgili Adana Barosu Başkanı Veli Küçük açıklamalarda bulundu. Küçük, yangında hayatını kaybeden 9 çocuğun ailesinin şikayetçi olduğunu, 2 kişinin ailesinin ise henüz ifadesinin alınmadığını açıkladı.

Yangında ihmaller zinciri olduğunu kaydeden Veli Küçük, soruşturma aşamasında da yaralıların ifadelerinde yanlış yönlendirmeler yapılmaya çalışıldığını ifade etti. Çocuk ve ailelerin ifadelerinin etkilenmeye çalışıldığına yönelik savcılık tutanağı olduğunu belirten Küçük “Adana Barosu’na kayıtlı avukatın, kız çocuklarından birisine ‘Yangın merdiveninin kapısı açıktı diye söyle’ yönlendirmesi yönünde mağdur çocuğun babasının şikayetçi olduğuna dair bir ifade var dosya içerisinde.

Resen dün yönetim kurulu toplantısında baromuz mensubu bu avukat arkadaşımız hakkında soruşturma dosyası açtık, o da ilerleyecek. Bu dosyayı sonuna kadar takip edeceğiz” dedi. Adana’nın Aladağ ilçesinde, 29 Kasım’da özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt müdürünün 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN