Ailemde şehit var mı? Şehit listesi ve Milli Savunma Bakanlığı MSB şehit tespit sorgulama

Ailemde şehit var mı? Şehit listesi ve Milli Savunma Bakanlığı MSB şehit tespit sorgulama

Ailemde şehit var mı? diye merak eden milyonlarca vatandaş soyağacı sorgulamasından sonra Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) Şehit listesi üzerinden şehit sorgulama yapıyor. Peki MSB şehit tespit sorgulama nedir? Şehit listesine nasıl ulaşılır? Ailemde şehit var mı? diye aratanlar cevabı nasıl öğrenecekler? İşte Şehit listesi ve Milli Savunma Bakanlığı (MSB) şehit tespit sorgulama ile ilgili tüm detaylar...

Soyağacı sorgulamasının ardından milyonlarca vatandaş MSB şehit tespit sorgulaması yapıyor. Ailemde şehit var mı? sorunun yanıtını merak edenler MSB şehit tespit sorgulama üzerinden şehitler listesine ulaşıyor ve Ailemde şehit var mı? sorunun yanıtını öğreniyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) internet sitesine girenler http://msb.gov.tr/Personel/SehitleriListele linkiyle MSB şehit tespit sorgulaması yapabiliyor. MSB şehit tespit sorgulama nedir? Şehit listesine nasıl ulaşılır? Milli Savunma Bakanlığı şehit listesi ve MSB şehit tespit sorgulama ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde...

E-Devlet'te hizmete giren soyağacı sorgulama işlemine vatandaşlar yoğun talep göstermişti. Uygulama hizmete girdikten sonra kilitlenmiş, sistem yenilenerek yeniden hizmete sokulmuştu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2008'de “Şehit Tespit Projesi” kapsamında Osmanlı’nın yıkılış dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yaşanan savaşlarda şehit olanların kaydını internete taşıdı. Ailede şehit var mı yok mu nasıl öğrenilir? soruların yanıtları araştırılırken beklenen açıklamalar gelmeye başladı.  MSB şehit tespit sorgulama üzerinden şehitler listesine ulaşılabiliniyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) internet sitesine girip http://msb.gov.tr/Personel/SehitleriListele linkiyle MSB şehit tespit sorgulaması yapabiliyor.  Sosyal medyada MSB şehit tespit sorgulama nedir sorusunun yanıtı aranıyor. 

18-02/17/ehit-listesine-nasil-ulasilir.jpg

MSB ŞEHİT TESPİT SORGULAMA NEDİR NASIL ÇALIŞIR?

E-devletten soyağacı hizmetinden sonra Milli Savunma Bakanlığı'ndan da benzer bir uygulama geldi. Soyağacını öğrenen vatandaşlar Milli Savunma Bakanlığı'nın 'Şehit Tespit Projesi'nden ailesinden şehit olanları aramaya başladı. E-devletten aile büyüklerinin ismini öğrenenler, MSB'nin sitesinden isim aramaya başladı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2008'de “Şehit Tespit Projesi” kapsamında Osmanlı’nın yıkılış dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yaşanan savaşlarda şehit olanların kaydını internete taşımıştı. Soyağacı sistemi gibi Şehit sorgulama da yoğun ilgi görüyor. 

E-Devletten soyağacına bakarak büyüklerinin ismini öğrenen vatandaşlar, ailelerinden şehit düşen olup olmadığını, varsa hangi savaşta şehit düştüklerini öğrenmek için MSB'nin sitesinde yer alan 'Şehit Listesi'ne giriyor.

Sistemde 1853 Kırım Savaşı, 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı, 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, 1911 Trablusgarp savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşı, 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı, 1919-1922 İstiklal Savaşı, 1950-1953 Kore Savaşı ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlerin kimlik bilgileri yer alıyor. MSB şehit tespit sorgulama nedir? Şehit listesine nasıl ulaşılır? Ailemde şehit var mı? diye merak edenler için işte tüm detaylar...

18-02/17/ehit-listesine-nasil-ulasilir-1518853635.jpg

MSB ŞEHİT LİSTESİNE NASIL ULAŞILIR?

Ailemde şehit var mı? sorusunun yanıtı için öncelikle kullanıcılar Milli Savunma Bakanlığı'nın www.msb.gov.tr/ adresine ulaşıyor. Kullanıcılar MSB sitesi üzerinden üzerinden http://msb.gov.tr/Personel/SehitleriListele linkiyle şehit listesine ulaşıyor ve MSB şehit tespit sorgulama yapabiliyor. Şehit olan aile üyelerinin bilgisi çıkıyor. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞININ SİTESİ YENİDEN AÇILDI

MSB'nin "Şehit Listesi Sorgulama" binlerce kişinin ilgi odağı olmuş yoğunluktan dolayı sistem askıya alınmıştı. MSB, Şehit Tespit Listesi'ni bugün tekrardan kullanıma açtı.

Milli Savunma Bakanlığı, 2008 yılında vatandaşların Şehit Listesi'ni görüntüleyebilmesi için şimdiye kadar yapılan savaşlarda şehit olan isimleri internet ortamına aktardı. İnternet sitesinde yer alan Şehit Listesi sistemiyle birlikte vatandaşlar büyüklerinin herhangi bir savaşta şehit olup olmadığını görüntüleyebiliyor.

TEKRARDAN HİZMETE AÇILDI

Şehit sorgulama hizmeti vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yoğun talep nedeniyle askıya alınan liste bugün Milli Savunma Bakanlığı tarafından tekrardan açıldı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN