Şehit bilgisi sorgulama | MSB şehit sorgulama hizmeti nasıl yapılıyor?

Şehit bilgisi sorgulama | MSB şehit sorgulama hizmeti nasıl yapılıyor?

Şehit bilgisi sorgulama işlemi başladığı günden bu yana herkesin merak ettiği bir konu oldu. Herkes MSB şehit sorgulama panelinden ailesinde geçmiş savaşlarda kaybettiği bir şehit var mı bunu öğrenebiliyor. Bu hizmeti geçici bir süre askıya alan MSB resmi sitesi yeniden hizmete açtı. Herkesi meraka düşüren şehit bilgisi sorgulama işlemi için izlenecek bütün yollar detayları ile haberimizde yer alıyor.

Geçmiş savaşlara ait şehit bilgisi sorgulama MSB resmi sitesinde yeniden açıldı. Herkes ailesinde şehit vasr mı MSB şehit bilgisi sorgulama panelinden bıunu öğrenebiliyor. Ayrıca Balkan Savaşları, Kurtuluş Savaşı gibi savaşlar da dahil olmak üzere 1853-1928 arasındaki bütün savaşları kapsıyor bu sorgulama işlemi. Ailesinde şehit bulunanlar şehit bilgisi sorgulama kısmından bilgilerini girerek sorgulama yapabiliyor. 

Şehit bilgisi sorgulama paneline gitmek için tıklayınız.

18-02/28/ehitsorgulama.png

Görmüş olduğunuz ekranda ilgili yerlere ilgili bilgileri ekleyin ve habgi savaşta sorgulama yapmak istiyorsanz onu seçin. Birinci Dünya Savaşı, Balkan Savaşları, Kurtuluş Savaşı gibi seçenekler bulunuyor. Ardından ise ailenizdeki şehit bilgisi ekrana geliyor. 

ŞEHİT SORGULAMADA HANGİ SAVAŞLAR YER ALIYOR?

E-Devletten soyağacına bakarak büyüklerinin ismini öğrenen vatandaşlar, ailelerinden şehit düşen olup olmadığını, varsa hangi savaşta şehit düştüklerini öğrenmek için MSB’nin sitesinde yer alan ‘Şehit Listesi’ne giriyor.

SİSTEMDE:

1853 Kırım Savaşı,

1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı,

1897 Osmanlı-Yunan Savaşı,

1911 Trablusgarp savaşı,

1912-1913 Balkan Savaşı,

1914-1918 Birinci Dünya Savaşı,

1919-1922 İstiklal Savaşı,

1950-1953 Kore Savaşı ve

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşenlerin kimlik bilgileri yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN