Akıncı Üssü iddianamesinde 44 katil

Akıncı Üssü iddianamesinde 44 katil

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini yönettiği Akıncı Üssü'nde yaşananlarla ilgili iddianamede sivil ve askerleri şehit eden darbecilerin isimleri tek tek sıralandı. Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Dairesi, Akıncı Üssü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi gibi darbe faaliyetlerinin de dahil edildiği iddianamede 77 şehidin 44 katiline yer verildi.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz ihanetiyle ilgili hazırladığı Akıncı Üssü iddianamesinde diğer soruşturmalardan farklı olarak cinayetle suçlananlar tek tek sıralandı. Şimdiye kadar 15 Temmuz'da şehit edilen asker ve sivillerle ilgili net tespitlerin tam olarak yer almadığı iddianamelerden farklı olarak Akıncü Üssü dosyasında şehitler ve katilleri için ayrı başlık açıldı. 

77 ŞEHİT, 44 KATİL

İddianamede bir orgeneral, altı tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüpheliye yer verildi. Bunlardan 44'üne doğrudan 'dam öldürmek' suçlaması yöneltildi. Katillerin şehit ettiği sivil ve asker 77 şehidin isimleri de iddianamede sıralandı. 

 

İşte 15 Temmuz'da cinayet işlemekle suçlanan darbeciler

ÜMİT ŞEKER

EFRAİL SALTABAĞ

CENGİZ ATAK

FERAT ERTEN

ERDĠNÇ KURT

ĠRFAN ALTUNTAÇ

MUTLU FERİK

HAMDİ ÇIPLAK

YÜCEL ÖZCAN

AHMET ÇAMOĞLU

MURAT TEKİN

EMRE KARAARSLAN

SÜLEYMAN MERT

EKREM KANDUR

MAHMUT SİL

ZÜBEYĠR GÜLER

ERDOĞAN DURGUN

MUSTAFA BALCI

KÜBRA ARPAGUŞ

ABDULLAH DEMGİR

ALPER KALIN

UĞUR BOZKURT

MURAT GÜMÜŞ

OSMAN SİVLİM

ALİ SOYLU

HASAN BAYSAR

KAĞAN POLAT

FATĠH AYDEMİR

MURAT KALE

FATİH ARIK

ÖZAY CÖDEL

HALİL BURAK BALCI

HASAN ALP KORUYUCU

MUSTAFA ÖZEL

MEVLÜT ÖNCEL

IŞIN CEYLAN

GÖKHAN KARABACAK

HALİT ÇETİN

MURAT FIRAT

MUSTAFA ZELBEY

FATİH KOÇAK

AYKUT GÜNDÜZ

MUHAMMET SAKA

MUHAMMET KIVRAK

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN