AKPM'den, 24 Haziran seçimlerine 33 kişilik gözlemci heyeti

AKPM'den, 24 Haziran seçimlerine 33 kişilik gözlemci heyeti

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçim'ini izlemek üzere Türkiye'ye 33 kişilik heyet göndereceğini açıkladı.

Ukrayna'dan Olena Sotnyk'in başkanlığındaki 33 kişilik AKPM heyeti, 22 Haziran'da geleceği Türkiye'de cumhurbaşkanlığı adayları ve parti liderleri ya da onların temsilcileriyle görüşmeyi de planlıyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) başkanları ve üyeleriyle görüşmeyi, medya ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelmeyi de programına alan AKPM heyeti, ardından 24 Haziran'da seçimlerde gözlemcilik yapacak ve 25 Haziran'da Türkiye'den ayrılacak.

SEÇİMDEN SONRA BASIN TOPLANTISI OLACAK

Avrupa Konseyi'nin bağımsız hukuk uzmanlarından oluşan grubu Venedik Komisyonu'nun bir üyesi, ziyaret boyunca hukuki destek sağlayacak.

AKPM heyeti, ayrılmadan önce, pazartesi öğleden sonra Ankara'daki Sheraton Hotel'de bir basın toplantısı düzenleyerek izlenimlerini paylaşacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN