Aladağ faciasında karar: Yandı, bitti, kül oldu!

Aladağ faciasında karar: Yandı, bitti, kül oldu!

10’u çocuk 12 kişinin can verdiği Aladağ’daki yurt yangını davasında iki yıl sonra gelinen nokta 81 milyonun yüreğini yaktı. İhmaller silsilesiyle göz göre göre yaşanan faciada tüm sorumlular serbest kaldı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili davanın 7’nci duruşması, Kozan Ağır Ceza Mahkemesi salonundaki yer sıkıntısı nedeniyle Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda görüldü. Duruşmaya, tutuklu yurt müdürü Cuma Ali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur, dönemin itfaiye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 16 tutuksuz sanıktan bazıları ile müşteki aileleri, sanık yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Savcı, son bilirkişi raporuna göre tali kusurlu bulunan Cuma Ali Genç ve İsmail Uğur’un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak bu aşamada adli kontrol tedbirleriyle tahliyelerine karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını sundu. Mağdur aileler adına savunma yapan avukatlar ise bilirkişi raporunun alanında uzman kişilerce hazırlanmadığını, raporda usul ve teknik yoksunlukların bulunduğunu öne sürdü. Taraflarına raporu incelemek için süre verilmesini istedi. Savunmaları alınan sanıklar suçsuz olduklarını iddia ederek beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Cuma Ali Genç ile İsmail Uğur’un tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak adli kontrol tedbiri ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi. Heyet ayrıca, dava dosyasının Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dönemin Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer’in de yargılandığı dosyayla birleştirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından salonda gerginlik yaşanırken, aileler karara tepki gösterdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN