Alman Avrupa Parlamento üyelerinin yolsuzlukları ortaya çıktı

Alman Avrupa Parlamento üyelerinin yolsuzlukları ortaya çıktı

Almanya'da yeni bir skandal gün yüzüne çıktı. Stern dergisinin özel haberine göre, Alman Avrupa Parlamento üyeleri, hazineden parti büroları için aldıkları kira desteklerini kişisel ihtiyaçları için kullandı. Buna göre Avrupa Parlamentosu eski başkanı Martin Schulz da kişisel harcamalara göz yummuş.

KARAR HABER MERKEZİ

Alman Stern dergisi ve devlet kanalı ZDF'in ortak çalışması sonucunda ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları, Alman gündemine bomba gibi düştü. Buna göre Alman Avrupa Parlamentosu üyeleri, hazineden parti büroları için temin edilen maddi destekleri kişisel harcamaları için kullandıkları ortaya çıktı. 

MARTİN SCHULZ'UN ADI DA GEÇİYOR

Avrupa Parlamentosu üyeleri vergisiz hazine desteklerinin yanı sıra bir de vergisiz aylık 4342 euro maddi destek alıyorlar. Bu destekler özellikle parti büroları ve çalışmalar için kullanılması için öngörülen desteklerdir. Buna göre Almanya için Alternatif parti milletvekili Beatrix von Storch kendisine ait olan bir binayı kiradaymış gibi gösterip parlamento hazinesinden her ay kira bedelini kendi cebine attığı ortaya çıktı. Aynı şekilde eski parlamento başkanı Martin Schulz'un da fuzuli harcamalara göz yumduğu belgelerde kanıtlandı.  

8 MİLLETVEKİLİ YOLSUZLUKLA SUÇLANIYOR

Hıristiyan Demokrat Birliği vekili Manfred Weber, HIristiyan Demokrat Parti üyesi Karl- Heinz Florenz, David McAllister ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi vekili Norbert Neuser'de parti büroları için kullandıkları dairelerin kendilerine ait oldukları ve hazineden gelen maddi destekleri kişisel harcamaları için kullandıkları ortaya çıktı.  

KİMSEDEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Salı günü basına sızdırılan yolsuzluk iddialarını belgeleyen kanıtlara karşı sessizliklerini koruyan vekiller, gazetecilerin sorularını da yanıtsız bıraktı. Aynı şekilde eski parlamento başkanı Martin Schulz hakkındaki iddiaları yanıtsız bırakarak, açıklama yapmadı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN