Alman medyası Erdoğan'ın Merkel'e 'İslamist terör' tepkisini görmedi

Alman medyası Erdoğan'ın Merkel'e 'İslamist terör' tepkisini görmedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ziyareti Alman medyasında ağız birliği etmişçesine "Merkel Erdoğan’ı uyardı" başlığı ile verildi. Haberlerde Erdoğan’ın Merkel’e ‘’İslamcı Terör’’ kavramı nedeniyle verdiği uzun üslup uyarısından bahsedilmemesi ise dikkat çekti.

KARAR BERLİN

Alman medyası Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye  ziyaretini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uyarı ziyareti olarak görmesi şaşkınlık yarattı. 

Ziyaret bütün internet sitelerinde söz birliği edilmişçesine  Merkel Erdoğan’ı uyardı şeklinde veridi. Spiegel Online internet sitesi ziyaret hakkındaki haberi ‘’Merkel Erdoğan’ı fikir özgürlüğü konusunda uyardı’’ başlığı ile verirken, Merkel’in Erdoğan’a ‘’Muhalefet demokrasinin bir unsurudur’’ dediğini yazdı. Merkel’in görüşmede hukuk devleti prensiplerine uyulmasını talep ettiği de belirtildi.

İSLAMCI TERÖR UYARISI GÖRMEZDEN GELİNDİ

Verilen haberlerde Erdoğan’ın Angela Merkel’e ‘’İslamcı Terör’’ kavramı nedeniyle verdiği uzun üslup  uyarısından bahsedilmemesi ise dikkat çekti.  

17-02/02/bildschirmfoto-2017-02-02-um-153409.png

Frankfurter Allgemeine Zeitung da Spiegel gibi ‘’Merkel Erdoğan’ı fikir özgürlüğü konusunda uyardı’’ başlığı ile verdiği haberde, Merkel’in referandumda OECD gözlemcisi gönderilmesi istediğini yazdı.

17-02/02/bildschirmfoto-2017-02-02-um-153349.png

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşlerine birkaç cümle ile verilirken, Erdoğan’ın anayasa değişikliklerini savunduğu ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin tehlikede olmadığını söylediği belirtildi.

HABERLER TEK ELDEN Mİ?

Süddeutsche Zeitung’un da ziyareti, haberler Alman medyasında bir elden yazılmışçasına ’’Merkel Erdoğan’nı fikir özgürlüğü konusunda  uyardı’’ başlığı ile verdi.

17-02/02/bildschirmfoto-2017-02-02-um-153607.png

Haberde Türkiye’de darbe girişiminden sonra 120 bin memurun işine son verildiği ve 40 bin kişinin tutuklandığı yazıldı. Bild gazetesinin ise diğer gazetelerden farklı bir başlık kullanması ve uyardı yerine “Merkel Erdoğan’ı ihtar etti’’ ifadesini kullanması dikkat çekti. 

17-02/02/bildschirmfoto-2017-02-02-um-153436.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN