Almanya: Suriye'ye göndereceğimiz askerler Esad'la birlikte savaşmayacak

Almanya: Suriye'ye göndereceğimiz askerler Esad'la birlikte savaşmayacak

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Suriye'ye gönderilecek bin 200 Alman askerinin Esad rejimiyle birlikte savaşmayacağını söyledi. Von der Leyen, "Suriye'de Esad ile bir gelecek olmayacak" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Suriye'ye bin 200 asker gönderme kararı alan Alman hükümetinin Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, konuyla ilgili N24 televizyon kanalının sorularını yanıtladı. Von der Leyen, gönderilecek askerlerin Esad rejimiyle aynı safta savaşmasının sözkonusu olmadığını vurguladı.

Alman hükümeti, Bakanlar Kurulu toplantısında, Suriye'ye IŞİD ile mücadele etmek için askeri unsurların gönderilmesi tezkeresini imzaladı.

"Suriye'ye asker göndermek zor ama zorunlu bir karardı"

Alman N24 televizyon kanalında konuya ilişkin soruları yanıtlayan Von der Leyen, askeri unsurların Suriye'ye gönderilmesinin "zor ama zorunlu" bir karar olduğunu belirterek, IŞİD'in faaliyetlerini engelleme ve örgütü etkisizleştirme noktasındaki kararlılıklarını vurguladı. 

IŞİD ile askeri mücadelede herkesin hemfikir olduğunu ve bu terör örgütüyle müzakere edilemeyeceğini dile getiren von der Leyen, "İdeolojik olarak da IŞİD'e karşı savaş verilmeli. Bu, Müslüman Arap dünyasının ana görevi. Son olarak şu soruyu da sormak zorundayız: Nefretin kökleşmesi sadece Suriye, Irak veya Müslüman Arap dünyasında mevcut değil, aksine bizde de var" dedi.

"Almanya Esad'la birlikte savaşabilir" iddiasını yalanladı

Von der Leyen, kendisinin daha önce "Esad güçleriyle IŞİD'e karşı savaşılabilir" görüşünü savunduğu yönündeki iddiaları kesin dille yalanlayarak, şunları söyledi:

"Şunu açık bir şekilde ifade etmek istiyorum: (Suriye'de) Esad ile bir gelecek olmayacak. Esad güçlerinin idaresinde herhangi bir askeri güçle de ortaklık kurulmayacak. Bunlar elleri kanlı insanlar. Bir gün Esad işlediği suçlardan hesap vermek zorunda kalacak. Kendi halkını varil bombalarıyla bombaladı, zehirli gazlar kullandı".

Suriye'de görev yapacak Tornado keşif uçakları, bir adet fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağından sorumlu bin 200 personelin görev süresini bir yıl olarak belirleyen tezkerenin cuma günü Federal Meclis'in onayına sunulması bekleniyor.

BERLİN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN