Almanya'da Irkçı Türk yazar Arif Pirinçi'ye hapis cezası | Son dakika haberleri

Almanya'da Irkçı Türk yazar Arif Pirinçi'ye hapis cezası | Son dakika haberleri

Almanya’da Müslümanlara ve Türklere hakaretler yağdıran Türk kökenli Alman yazar Akif Pirinçci'ye paraya çevrilebilir hapis cezası verildi.

KARAR / BERLİN

Dresden İdare Mahkemesi ırkçı yazar Akif Pirinçci’yi 11 bin 700 Euro para cezasına çarptırdı. Almanya’da başta Felidae olmak üzere yazdığı romanlarla büyük bir üne Kavuşan Pirinçci, İslam karşıtı PEGİDA hareketinin Dresden kentinde düzenlediği mitinglerden birinde ülkede yaşayan Müslümanlara ağır hakaret içeren bir konuşma yapmış ve bu konuşması kamuoyunda da yankı bulmuştu.

'İŞGALCİLER'

Pirinçci konuşmasında Almanya’da Müslümanların varlığını ‚"işgalciler" olarak nitelendirmiş, Alman halkının Müslümanlığa dönüştürüldüğünü ve Almanya’nın Müslüman çöplüğü haline geldiğini söylemişti. Bu konuşma üzerinde savcılığa çok sayıda şuç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkeme bu başvuruları değerlendirdi ve Pirinçci’ye paraya çevrilebilir 180 gün hapis cezası verdi.

DIŞLANDI

Akif Pirinçci Facebook sayfasından yaptığı açıklamada cezaya itiraz edeceğini söyledi. Pirinçci’nin itirazı durumundan olay mahkemeye taşınacak. Mahkemenin ne zaman olacağı henüz bilinmiyor. Pirinçci’nin yine Müslüman ve Türk karşıtı bir kitapı Almanya’da liste başı olmuş. Ancak Pirinçci’nin gerek kitabından ve gerekse röportajlarında Müslümanların haricinde eş cinseller ve Yeşiller'e ağır hakaretlerde bulunması ağır eleştirilere uğramış. PEGİDA Konuşmalarında sonra ise yayınevleri kitaplarını basmama kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN