Almanya’nın FETÖ hazımsızlığı sürüyor

Almanya’nın FETÖ hazımsızlığı sürüyor

Almanya Başbakanı Merkel’in partisinden milletvekili Spahn, yarın Köln’de yapılacak demokrasi mitingine katılacak Türklerin, Alman vatandaşlığından atılması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Almanya’daki Türklerin hükümete sahip çıkması, Alman siyasetçileri rahatsız ediyor. Başbakan Angela Merkel’in Hristiyan Demokrat Parti’sinden milletvekili Jens Spahn, yarın Köln’de yapılacak darbe karşıtı mitingi eleştirdi. “Kimin kalbi Erdoğan için atıyorsa, kim Erdoğan ve AK Parti için sokağa çıkacaksa, bunu Türkiye’de yapsın” diyen Spahn, Türklerin çifte vatandaşlığı konusunu da tartışmaya açtı.

Türklerin hangi ülkeye bağlı olduklarına karar vermesi gerektiğini söyleyen Spahn, “İki ülkenin çıkarları ve prensipleri çatıştığında, Almanya’daki Türkler hangi ülkeye bağlı olduğuna karar vermekte zorlanıyorsa, Almanya bu durumda hakları talep etmeli” diye konuştu. Türkiye karşıtı bir açıklama da muhalefetten geldi.

Baden Württemberg eyaletinin Yeşiller Partili Başbakanı Winfried Kretschmmann, Türkiye’nin Gülen örgütüne ait kurumların incelenmesi yönündeki talebini “Son derece yadırgadığını” söyledi, “Tabii ki böyle bir şey yapmayacağız. Bizden şüphe üzerine insanları takip etmemiz isteniyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN