Altın fiyatları dibe vurdu | Altın fiyatları ne kadar? Fed faizi nasıl etkiledi? | Ekonomi haberi

Altın fiyatları dibe vurdu | Altın fiyatları ne kadar? Fed faizi nasıl etkiledi?  | Ekonomi haberi

Doların hareket seyri ve Fed faiz kararı açıklanması öncesi altın fiyatları iki günlük düşük seyrinin ardından dün kapanış saatine doğru yükselişe geçti. Altın fiyatları ne kadar? Altında son durum ne? Fed faizi açıklaması sonrasında altın fiyatları ne yönde hareket etti? Altın fiyatları ve hareket yönüne dair ayrıntı ve son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz...

Dünü yükseliş ile sürdüren altın fiyatları bugün ne durumda? Fed faizi açıklaması sonrası altının ons fiyatı Şubat ayındna beri en düşük seviyesini gördü. Altın gram fiyatı ne kadar? Cumhuriyet altını ne kadar? Detaylar için haberimizi takipi edin.

Merakla beklenen 2016 yılı son Fed Toplantısı sonuçları açılandı. Altının ons fiyatı, FED'in faizleri 25 baz puan yükseltmesi sonrasında 1.134 dolar ile 3 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

ALTIN FİYATI NE KADAR? FED FAİZİ SONRASI ALTIN FİYATLARI

Fed dün politika faiz oranını beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak yüzde 0,50-0,75 aralığına yükseltti. Faiz kararının yanı sıra gelecek seneye ilişkin Fed üyelerinin faiz artışı beklentisinin 2'den 3'e çıkmasının ardından emtia piyasalarında etkili olan satış ağırlıklı seyrin bugüne de taşınmasıyla ons altın 3 Şubat'tan bu yana en en düşük seviyesi olan 1.134,9 dolara kadar geriledi. Uzmanlar altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde nasıl bir çizgi seyredeceği hakkında tahminlerde bulunmanın henüz erken olduğunu belirtti.

16-12/15/altinda-son-durum-22875.jpg

Altının ons fiyatı saat 10.50 itibarıyla gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi ederek 1.138 doların hemen üzerinde dengelendi. Altının gram fiyatı ise dolar kurundaki artışa karşın, ons fiyatındaki düşüşle 129 liranın altına geriledi. Şu dakikalarda gram altın 128,9 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 212 liradan, Cumhuriyet altını 865 liradan satılıyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, Fed'in beklentiler dahilinde faizi 25 baz puan artırıma kararı aldığını belirterek, "Faiz kararı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan FED Başkanı Janet Yellen'ın 'Yeni yılda göreve atanamayabilirim' cümlesi bize görevinde kalıcı olmayabileceğinin sinyalini verdi" dedi.

Fed'in 2016 yılına dört kez faiz artırımına gideceği öngörüsü ile başladığını ancak sadece bir kez faiz artırımı yapabildiğine dikkati çeken Memiş, bu nedenle 2017'ye ilişkin öngörülerin çok inandırıcı gelmediğini dile getirdi.

Memiş, bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin takip edileceğini belirterek, "Enflasyon rakamlarının beklentiyi aşması durumunda altın fiyatlarındaki geri çekilme hızlanabilir. Bugün altının ons fiyatının 1.135-1.145 dolar aralığında işlemler gerçekleştirmesini bekliyoruz" dedi.

ALTIN FİYATLARI DÜN NE KADARDI? 

Dün 128,8 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı, ons fiyatındaki yatay seyre karşın dolar kurundaki artışın etkisiyle yükselişe geçerek günü 130 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, bugün en yüksek 130,5 lirayı görmesinin ardından saat 11.05 itibarıyla 130,3 lira seviyesinden işlem görüyor.

16-12/15/serbest-piyasada-altin-fiyatlari.jpg

Altının gram fiyatı, bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) kararları öncesinde 130 liranın üzerinde seyrediyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 214 liradan, Cumhuriyet altını 872 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesinde 1.155 - 1.165 dolar bandı içindeki yatay seyrini sürdürüyor.

Doların hareket seyri ve Fed faiz kararı açıklanması öncesi altın fiyatları iki günlük düşük seyrinin ardından dün kapanış saatine doğru yükselişe geçti. Altın fiyatları ne kadar? Altında son durum ne? Fed faizi açıklaması sonrasında altın fiyatları ne yönde hareket etti? Altın fiyatları ve hareket yönüne dair ayrıntı ve son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN