Amerika’yı kana bulayıp milyonlar kazanacaktı

Amerika’yı kana bulayıp milyonlar kazanacaktı

ABD’de bir dizi suçtan sabıkası bulunan Charles Barnett’in son planı, şeytana pabucunu ters giydirecek türdendi. Bir mağaza zincirinin New York’taki bütün şubelerini bombalayarak hisse senedi fiyatlarını düşürmeyi amaçlayan Barnett, son anda yakalandı.

ABD’de ‘Target’ adlı mağaza zincirinin New York eyaletinde kadar bulunan bütün dükkanlarını bombalama planı yapan bir adam yakalandı. Adı Mark Charles Barnett olarak açıklanan kişinin amacının, şirketin hisse fiyatlarını düşürmek olduğu belirlendi. Hisseleri düşük fiyattan alarak para kazanmayı hedefleyen Barnett’in şeytanı planı son anda önlendi.

Sputnik’te yer alan habere göre ABD’nin Doğu Bölgesini kana bulamaya hazırlanan 48 yaşındaki Barnett’in, bombaları besin maddeleri arasına gizleme planı yaptığı ve bunun için de 10 bin dolar karşılığında bir adam tuttuğu belirlendi. Adam kaçırma, cinsel taciz, hırsızlık, silahlı soygun gibi bir dizi suçtan sabıkası bulunan Barnett’in planı, para karşılığı anlaştığı, adı açıklanmayan ve ‘gizli tanık’ kapsamına alınan kişinin kendisine verilen bombalarla birlikte polise başvurmasıyla ortaya çıktı.

Evinde yapılan aramada bomba ateşleyicileri, M-5000 tipi patlayıcılar ve bunlar için kullanılacak piller bulunan Barnett, gözaltına alınarak Marid Bölgesi cezaevine kondu. Daha önce işlediği suçlardan dolayı ayak bileğinde bulunan GPS izlenen Barnett suçlu bulunursa 10 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. Barnett’in mağazalarını bombalayarak hisse fiyatlarının düşmesi ardından ucuza hisse senetlerini alma planları yaptığı Target, 74 milyar dolarlık geliriyle ABD’de Walmart’n ardından ikinci en büyük mağaza zinciri.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN