Ankara İmsakiye 2018 takvimi! Ankara sahur ve iftar vakitleri ne zaman?

Ankara İmsakiye 2018 takvimi! Ankara sahur ve iftar vakitleri ne zaman?

Ankara İmsakiye 2018 takvimini haberimizden görebilirsiniz. Oruç tutacak olan Müslümanlar Sahur ve İftar vakitlerini araştırmaya başladı. Ankara'da ilk sahur ve iftar ne zaman yapılacak? Ezan saat kaçta okunacak? Ramazan Ankara İmsakiyesini ve oruç hakkındaki bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Ankara İmsakiye 2018 listesini sayfamızdan görebilirsiniz. Ankara sahur ve iftar vakitleri ne zaman? Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara İmsakiye 2018 takvimini yayınladı. Müslümanlar için yılın en önemli ayı sayılabilecek 11 Ayın Sultanı Ramazan geldi çattı. Ankara'da bulunan Müslümanlar, 16 Mayıs Çarşamba günü ilk oruç gününü yaşayacak. Ankara İmsakiye 2018 takvimini, sahur ve iftar vakitlerini haberimizden öğrenebilir, ramazan ayı hakkındaki detaylı bilgileri bulabilirsiniz. 

ANKARA İMSAKİYE 2018

18-05/14/ankara-imsakiye-2018.jpg

18-05/14/ankara-imsakiye-2018-takvimi.jpg

RAMAZAN GECELERİNİN İHYASI VE TERAVİH NAMAZI

Ramazan ayı, Allah’ın kullarına lütfettiği çok mübarek bir aydır. Fakat asıl olan bu kıymetli zaman dilimini gereği gibi ihya etmektir. Ramazan gecelerinin ihyasıyla ilgili olarak rivayet edilen şu hadis-i şerif dikkat çekicidir: ِ

َم َر َم َضا َن إ ا َم ِ ِه ْن قَ َم ِم ْن ذَ ْنب َّد َما تَقَ َوا ْحتِ َسابًا ُغفِ َر لَهُ َمانًا ي 5 Buhari, Savm, 6, II, 228. 160 “Kim Ramazan ayının faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek, Ramazanı ibadetle ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır”.

Hz. Aişe, Hz.Ali, Hz. Zeynep ve Ebû Hureyre gibi sahabe, Hz.Peygamber’in Ramazan gecelerini ibadetle geçirdiğini özellikle son on gününe çok önem verdiğini bildirmektedirler. Görüldüğü gibi Ramazan gecelerini ihya etmek, son derece önemlidir.Ancak gecenin ihyasından maksat; sadece teravih namazı kılmak değildir. Başka hayırlı ve güzel ameller de yapılmalıdır. Kur’an okumak, zikir ve tefekkürle meşgul olmak, Hz. Peygamberin hayatını okumak, ilimle meşgul olmak…

Ramazan gecelerinde yapılması gereken işlerden olmalıdır. Oruç tutan kişinin, Ramazan gecelerini, gündüzleri tuttuğu orucun sevabını yok edici davranışlardan uzak olarak geçirmesi de, ihya anlamı taşımaktadır. Bu itibarla insan, Ramazanda her bakımdan kendini hesaba çekmeli, kazandığı güzellikleri korumalı, işlediği günahlardan dolayı da tevbe etmelidir. Deyim yerinde ise yeniden doğmak için Ramazanı bir fırsat bilmelidir. Belirttiğimiz gibi Ramazan gecelerinin ihyasında en verimli ibadet teravih namazıdır.

Hz. Peygamber bu namazı kılmış ve ashabına da kılmalarını tavsiye etmiştir. Hz. Ömer döneminden sonra ise teravih namazı İslam’ın bir şiarı haline gelmiş ve Müslümanlar bunu devamlı kılmışlardır. Bu sebeple, mümkün olduğu kadar teravih namazını camide ve cemaatle eda ederek Ramazan gecelerini değerlendirme gayreti içinde olmalıyız. Teravih namazını kılarken de diğer namazlarda olduğu gibi usul ve erkanına riayet ederek acele etmeden kılmalıyız. Burada bir hususu belirtmek istiyorum. Bazı kişiler, teravih namazını kılıp kahvehanelere koşmakta, sabahlara kadar buralarda boş vakit geçirmektedirler. Bu ise son derece yanlış olup ibadet ve tatla, aile yuvalarında huzur ve saadet içerisinde geçirilmesi gereken an ve saatlerin heba edilmesinden, boşa harcanmasından başka bir şey değildir.

İLK SAHUR SAAT KAÇTA?

İlk sahur İstanbul'da 3:36'da, Ankara'da 3:27'de İzmir'de ise 3:59'da yapılacak. Diğer iller için sahur ve iftar vakti bilgilerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinden bakabilirsiniz.

FİTRE NE KADAR?

Fitre nedir, kimlere verilir sorularının yanında her sene fitre miktarı da araştırılıyor. Ramazan öncesinde belirlenen fitre miktarı bu sene 19 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl Diyanet fitre miktarını 16 TL olarak açıklamıştı.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

6 Mayıs 2018 Çarşamba günü Ramazan Ayı'nın ilk günüdür. 10 Haziran 2018 Pazar günü Kadir Gecesi'dir. 14 Haziran 2018 Perşembe Günü ise Arefe günüdür.

RAMAZAN PİDESİ NE KADAR?

2017 yılında 300 gram pide 2 liraya satılmıştı. Bu sene İstanbul ve Ankara'da 275 gram pide 2 liradan satılacak. İzmir'de ise 350 gram pide 2,5 liradan satılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN