Arakanlılara sıcak yuva kampanyası

Arakanlılara sıcak yuva kampanyası

AK Parti İstanbul Kadın Kolları, sığındıkları Bangladeş’te zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlar için kurulacak konteyner kentte bir mahalle oluşturmak üzere “Yardım evini uzat” sloganıyla anlamlı bir yardım kampanyası başlattı. Şu ana kadar sadece Eyüp Sultan’da 30 konteynırler ev parası toplandı. Kurulacak mahalleye İstanbul ilçelerinin ismi verilecek.

EROL METİN/ANKARA

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı, Myanmar ordusu ve Budist çetelerin katliamından kaçarak sığındıkları Bangladeş’te zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlar için kurulacak konteyner kentte bir mahalle oluşturmak üzere “Yardım evini uzat” sloganıyla anlamlı bir yardım kampanyası başlattı. Kampanyadan elde edilen gelir Kızılay’a bağışlanarak Bangladeş’te sığınmacıların tutulduğu alanda bir Ak Kadın İstanbul Mahallesi kurulacak. Kampanyaya ilişkin bilgi veren AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, “Bu kampanya Arakanlı kardeşlerimiz ülkelerine geri dönebilene kadar insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarını sağlayabilmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Kurulacak mahallelere ilçelerimizin isimlerinin verilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda her ilçeden en az 5 ev olmak üzere asgari 200 ev yapılması planlanıyor. Halihazırda Eyüp Sultan ilçemizde şimdiden 30 konteyner ev parası toplanmış durumda. Alt sınır olan 200 evi rahatlıkla geçeceğimizi umuyor ve bekliyoruz” dedi.

Kampanya kapsamında düzenlenen kermeslere yoğun ilgi olduğunu aktaran Yaşar, “Soğuk havada Silivri’nin, Çatalca’nın köylerinden gelerek, evlerinde yapmış oldukları yiyecekleri satarak Arakanlı Müslüman kardeşlerine yardım etmenin coşku ve sevincini oraya gelen tüm hanımlarımızın gözlerinde gördüm. Anadolu’nun isimsiz kahramanları yürekli kadınlarının zulme uğramış insanlara nasıl sahip çıktıklarına şahit oldum. Arakanlı annelerin acısını yüreklerinde hissederek oraya gelmişlerdi” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN