Arefe günü bankalar, sağlık ocakları ve hastaneler açık mı? Pazartesi günü PTT'ler açık olur mu?

Arefe günü bankalar, sağlık ocakları ve hastaneler açık mı? Pazartesi günü PTT'ler açık olur mu?

Arefe günü bankalar, sağlık ocakları ve hastaneler açık mı? Pazartesi günü noter ve PTT'ler açık olacak mı? Kurban Bayramı için geri sayım sürerken vatandaşlar da ihtiyaçlar doğrultusunda en çok kullanılan bu yerlerin açık olup olmadığını merak ediyor. 2018 Arefe gününde bankaların, sağlık ocaklarının, hastanelerin ve PTT gibi yerleri açık olup olmadığı hakkındaki bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Arefe günü bankalar, sağlık ocakları ve hastaneler açık olacak mı? 20 Ağustos Pazartesi gününe denk gelen Kurban Arefesinde bankalar, hastaneler, sağlık ocakları, noteler, PTT gibi yerlerde işleri olan vatandaşlar açık olup olmadığını ve saat kaça kadar açık olduğunu merak ediyor. Arefe günü açık ve kapalı olan yerleri sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. 

PAZARTESİ GÜNÜ (AREFE) BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI?

20 Ağustos 2018 Pazartesi günü Kurban Bayramı Arifesi olacak ve bayram boyunca kapalı olan resmi kurumların büyük bir bölümü arefe günü öğlene kadar açık olacak. Bankalarda işi olan vatandaşlar saat 12:30’a kadar diledikleri işlemleri gerçekleştirebilecek. 20 Ağustos Pazartesi günü sat 12:30’da kapanacak olan bankalar 27 Ağustos 2018 Pazartesi gününe dek kapalı olacak.

AREFE GÜNÜ VE BAYRAMDA SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?

Bayram tatili dolayısıyla sağlık ocaklarındaki çalışma durumunu araştıran vatandaşlar, konuyla ilgili bilgi elde etmek istedi. Sağlık ocakları, resmi tatillerde nöbet usulü çalışma programı sağlamaktadır.

Yönetmeliğe göre sağlık ocakları resmi tatil günlerinde en az iki personelle 09.00 / 12.00 saatleri arasında nöbet tutacaktır;

Resmi tatil ve Cumartesi - Pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutulacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölgenin şartlarına göre bu 3 saatlik nöbet süresini süreklilik esasına uygun olarak ve nöbetin disiplin ve anlamını bozmayacak şekilde ve bölge halkına duyumunu yaparak başka saatler arsında da düzenleyebilir. Nöbet hizmetleri en az iki personel ile yürütülecektir.

AREFE GÜNÜ DEVLET BANKALARI KAPALI MI?

Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşlar arefe günü devlet daireleri açık olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Bayram tatilinin resmi tatil olması sebebiyle devler bankaları kapalı olacak.

AREFE GÜNÜ NOTERLER AÇIK MI?

Bankalarda yapılan resmi işlemleri takiben noterler de aynı sistemi uygulayacak. Arefe günü öğlene kadar işlemlerin yapılabileceği noterlerde 12:30’dan sonra işlemler durdurulacak. 1 hafta boyunca kapalı olacak olan resmi dairelerde son işlem günü 20 Ağustos 2018 Pazartesi olacak.

PAZARTESİ GÜNÜ PTT SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Diğer resmi kurumlarda olduğu gibi PTT’ler de Arefe Günü öğlen saatlerine kadar işlemlerini devam ettirecek. Saat 12:30’dan itibaren kapatılan PTT’ler bir sonraki pazartesi gününe kadar işlem yapmayacak. İşlemlerin başladığı haftada 30 Ağustos 2018 Perşembe gününün de resmi tatil olması nedeniyle o gün de işlem yapılamayacak. Hastaneler de diğer kurumlarla benzer uygulamayı gerçekleştirecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN