Arjantin'de 30 ton ağırlığında göktaşı bulundu

Arjantin'de 30 ton ağırlığında göktaşı bulundu

Arjantin'de yapılan bir kazıda 30 ton ağırlığı olan bir göktaşı bulundu. Göktaşının yaklaşık 4 bin yıl önce düştüğü tahmin ediliyor.

Arjantin’in yerel gazetsi Norte’de yer alan habere göre ülkenin kuzeyinde yer alan Gancedo kasabasında 30 ton büyüklüğünde bir göktaşı bulundu. 

4 BİN YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR

Campo de Cielo bölgesindeki Gancedo kasabası yakınlarında çıkartılan 30 tonluk göktaşının 4 bin yıl önce meydana gelen meteorit olayları sırasında düştüğü tahmin ediliyor. 

16-09/14/screenshot_8.jpg

Bu 30 tonluk kaya parçasının dünyaya düşüşü hakkında herhangi bir sinyal ya da bilgi olmadığından dolayı göktaşı olmadığı tartışılırken, gökbilimciler tarafından bu kaya parçasının dünyanın en büyük ikinci göktaşı olduğu kabul edildi.

16-09/14/screenshot_9.jpg

Arjantin’in aynı bölgesinde 1969 yılında da 37 tonluk bir meteor keşfedilmiş ve gök taşına El Chaco adı verilmişti.

30 TONLUK GÖKTAŞI BÖYLE ÇIKARILDI

GÖKTAŞI NEDİR?

Göktaşı ya da meteorit, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Dünya atmosferine ortalama olarak yılda birkaç bin göktaşı girer. 

Göktaşları, Dünya atmosferine saniyede 11–72 km arasında değişen bir hızla girerler. Sürtünmeden meydana gelen ısıdan dolayı büyük bir kısmı eriyerek toz parçacıkları halinde yeryüzüne inebilir. Büyük gök taşları atmosferde gözlenebilir. Düzenli olarak her sene gerçekleşen meteor yağmurları bulunmaktadır. Bu yağmurlardan en çok bilineni ise Perseid yağmurudur. (vikipedi)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN