Artık daha fazla kitap okuyoruz

Artık daha fazla kitap okuyoruz

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, Türkiye’nin dünyada en büyük 11’inci yayıncılık sektörüne sahip ülke olduğunu belirterek “2016’da 666 milyon 865 bin 579 kitap basıldı. Kişi başına 8.4 kitap düşüyor. 2015 yılına oranla bir artış söz konusu” dedi.

10. Çukurova Kitap Fuarı’na katılmak için geldiği Adana’da konuşan Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) Başkanı Metin Celal, Türkiye’nin yayıncılık sektörü hakkında bilgiler verdi. Celal “Uluslararası Yayıncılar Birliği verilerine göre Türkiye, dünyada en büyük 11’inci yayıncılık sektörüne sahip ülke. 2016’da toplam 666 milyon 865 bin 579 kitap üretildi. Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl öğrencilere 262 milyon 736 bin 286 ücretsiz ders kitabı dağıttı. 2015’te ülkemizde 620 milyon 751 bin 618 kitap üretilmişti ve kişi başına 8 kitap düşüyordu. Bir artış oldu ve bu kitap okuma oranlarıyla satışı açısından çok önemli” diye konuştu.17-01/09/09kr02-daha-fazla-kitap-okuyoruz.jpg

Metin Celal, eğitim yayınlarının basılan kitap adedinde çok büyük bir pay sahibi olduğunun altını çizerek kitap satış oranlarının artışını şöyle değerlendirdi: “Ders kitapları ve diğer yardımcı materyaller, bu oranın neredeyse yüzde 50’sini oluşturuyor. Kalan kısım ise roman, hikaye gibi kitaplar. Diğer ülkelerde de genelde eğitim kitaplarının çok büyük bir payı var. Önemli olan insanların boş zamanlarında yani zamanını geçirmek üzere de kültürlerini artırmak için kitap okumaları. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı’yla görüşüyoruz. Çocuklar ders kitabı ve testler dışında bir şey okusun istiyoruz. Eğitim dışındaki kitapların da daha çok okunmasını arzu ediyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN