Asgari ücret ne zaman belli olacak?

Asgari ücret ne zaman belli olacak?

Haberimizde Asgari ücret ne kadar olacağına dair merak edilen detayları bulabilirsiniz. Milyonlar '2019 Ocak zammı ne kadar?' sorusuna odaklandı. 2019 asgari ücretin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü toplantısında belirlenmesi bekleniyor. Asgari ücret ile ilgili gelişmeleri ve 2019 Ocak zammını haberimizden takip edebilirsiniz.

Asgari ücret haberleri milyonlarca vatandaş tarafından bekleniyor. Çalışanların gündeminde olan '2019 Ocak zammı ne kadar?' sorusunun yanıtı açıklanır açıklanmaz sitemizde olacak. Asgari ücret ve  2019 Ocak zammı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Komisyon bugüne kadar 3 toplantı yaptı ve bu toplantılarda taraflar ücret önerilerinde bulundu. Asgari ücret komisyonu 27 Aralık'ta bir defa daha toplanacak. 4. toplantıda Asgari ücretin belli olması ve 2019 Ocak zammı ne kadarolduğunun açıklanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET 4. TOPLANTIDA BELLİ OLACAK

Asgari ücret ve 2019 Ocak zammı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. Ocak zammını ve bir yıl boyunca geçerli olacak olan asgari ücreti Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. 3. toplantının ardından gözler dördüncü toplantıya çevrildi.

18-12/24/asgari-ucret-belli-oldu-mu.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret zammının yılbaşından önce açıklanması bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü toplantısı ise 27 Aralık 2018 Perşembe günü yapılacak. Son toplantının ardından zam oranı açıklanmış olacak.

2019 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

2019 yılında uygulanacak asgari ücret gelecek ay belli olacak. Asgari ücret artışı genel olarak bir önceki yıl gerçekleşen enflasyonun üzerinde belirleniyor. Asgari ücret 2016 yılında yüzde 30, 2017 yılında yüzde 7.92 oranında artırıldı. 2017’de yüzde 11.92 oranındaki enflasyona karşın, 2018 yılında uygulanan asgari ücret yüzde 14.18 oranında artırıldı. Ekim ayı itibarıyla son bir yıllık enflasyon yüzde 25.24 seviyesinde gerçekleşti. Merkez Bankası’nın son enflasyon raporunda yıl sonu için yüzde 23.5 enflasyon tahminine yer verildi. Bu durumda 2019 yılında uygulanacak asgari ücretin en az yüzde 25 oranında artırılması söz konusu.

18-12/24/2019-ocak-zammi-ne-kadar.jpg

TÜİKİN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

7 milyon çalışanın gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonundan yapılacak olan 2019 ocak zammı açıklamasında.  Asgari ücretin belirlenmesinde önemli bir kırıter olan TÜİK verileri de komisyonla paylaşıldı.

TÜİK ASGARİ ÜCRET 2 BİN 213 LİRA 40 KURUŞ

Buna göre asgari ücrette pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici olan bir işçinin asgari geçim tutarını "ağır" statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, "orta" statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş, "hafif" statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile paylaşıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı, TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde işçi, işveren ve hükümet taraflarınca görüşülmeye başlandı. Toplantıda TÜİK verileri açıklanacak. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, "Biz 8 milyonu ilgilendiren bir rakamı belirlemek üzere çalışıyoruz. Makul, kabul edilebilir bir rakam olursa asgari ücretli ve biz mutlu oluruz, altına imza atarız. Ortak bir karara imza atalım istiyoruz" dedi .Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, "Bugün TÜİK dinleyeceğiz. Iyi bir rakam ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi..


.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN