Bakan Ersoy'dan Galataport açıklaması

Bakan Ersoy'dan Galataport açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport'un İstanbul için önemli bir turizm kompleksi olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport projesine ilişkin açıklamalar yaptı.

İSTANBUL'UN İHTİYACI OLAN BİR KOMPLEKS

Ersoy, "Proje 2020'ye yetişecek. Galataport'a cruise limanı demek haksızlık olur, Galataport tam bir turizm kompleksi. Galataport, İstanbul'un ihtiyacı olan bir turizm kompleksi. Proje dünyaya örnek bir proje olmuş.

Kriz öncesi İstanbul'a yanaşmış 360 civarında gemi vardı. Bu rakamın 560'a yükselebilir. Limanın çok ciddi bir tanıtım ve alışveriş değeri var

CİDDİ BİR HARCAMA POTANSİYELİ

Ortalama İstanbul'a 2 milyon yolcu getirebiliriz. Yanında 500 bin civarında personel var, onları turist olarak görmüyoruz ama çok ciddi bir harcama potansiyeli var.

Kapadokya'da kaçak bir yapılaşma var, onların yıkımı da başladı. Bizim öncelikli hedefimiz yıkmak değil, kaçak yapılaşmanın sebeplerini ortadan kaldırmak. Biz alan başkanlığı sistemini geliştirdik" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN