Başbakan Binali Yıldırım Çanakkale Köprüsü'nün temelini attı | Son dakika haberleri

Başbakan Binali Yıldırım Çanakkale Köprüsü'nün temelini attı | Son dakika haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, tamamlandığında dünyanın en geniş köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da törene canlı bağlanarak konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım, 1915 Çanakkale köprüsü ve Malkara-Çanakkale otoyolu temel atma törenine katıldı. Yıldırım özetle şunları söyledi:

Vatanın dört bir yanından buraya gelen şehitlerimiz 15'inde, 18'inde canları pahasına Çanakkale'nin geçilmez olduğunu kanıtladılar. Çanakkale'ye göz dikenler, Çanakkale geçilmez ama Çanakkale millet için her türlü geçilir. Bu mücadele çok büyük zorluklarla bir araya geldi.

17-03/18/ekran-resmi-2017-03-18-134426.png

En büyük sorunumuz yoldu, Yemen'deki askerleri getirmek, seyahat etmek hep eziyete dönüşürdü. Yolculuk yapmak isteyenler limanlarda perişan olurdu. Denizyolu taşımacılığı hep yabancıların elindeydi. Yol ve ulaşım sıkıntısının bedelini bu millet çok ağır ödedi.

17-03/18/ekran-resmi-2017-03-18-134418.png

Törene video konferans aracılığıyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, "Emeği geçenlere, Koreli firma ve Türk firmaya huzurunuzda saygılarımı, şükranlarımı sunuyorum.

Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu temel atma töreni hayırlı olsun diyorum. " dedi.

17-03/18/6390114.jpg

TARİH TÜPÜNÜ TEMELE BIRAKTI

Törenin ardından köprünün temeli atıldı. Başbakan Yıldırım köprünün temeline 'tarih' tüpünü bıraktı. Tarih tüpünde şu bilgiler yer aldı:

17-03/18/6389964.jpg

"2017 yılının 18 Mart Cumartesi Günü Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın TC Cumhurbaşkanı, Binali Yıldırım'ın TC Başbakanı, Ahmet Arslan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Orhan Tavlı'nın Çanakkale Valisi, Suat Hayri Aka'nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı, İsmail Kartal'ın Karayolları Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde, Daelim-Limak-SK E&C-Yapı Merkezi Türk-Kore Ortak Girişimi tarafından inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Projesi temel atma töreninde bu olayı belgelemek için hazırlanan iş bu belge geleneksel tarih tüpüne konularak, nirengi noktası betonunun içine yerleştirilmiştir. Ülkemize ve Çanakkalelilere hayırlı olsun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN