Başbakan Davutoğlu'ndan Tahir Elçi açıklaması: Faili meçhullere izin vermeyiz

Başbakan Davutoğlu'ndan Tahir Elçi açıklaması: Faili meçhullere izin vermeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit edilen polis memuruna ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu faile meçhullere izin verilmeyeceğini ve mutlaka saldırganların yakalanacağını söyledi.

[Karar]

Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit edilen polis memuruna ilişkin açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamaları

Şu ana kadar ulaşan bilgilere göre sayın Tahir Elçi, zarar gören 4 ayaklı minare yanında açıklama yaparken aynı anda, bir araç içinde teröristler polisimize saldırdı. Orada 1 polisimiz şehit oldu.

"Tahir Elçi'yi kim öldürdüyse ortaya çıkarılacak"

Diyarbakır Baro Başkanı Sayın Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Eşini bizzat aradım. Şehit polisimiz Ahmet Çiftaslan'a da Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum, onun da ailesini bizzat aradım. Bizim dönemimizde faili meçhule izin vermeyiz, Tahir Elçi'yi kim öldürdüyse ortaya çıkarılacak.

"Olayda iki ihtimal var"

İki ihtimal söz konusu, Tahir Elçi'ye yönelik suikast gerçekleştirilmiş olması. Kim yapmış olursa hedef açıktır. Hedef Tahir Elçi değil. Hedef Türkiye'dir. Türkiye'deki barış ve huzur ortamına yönelik saldırıdır.

İkinci ihtimal ise polisimizin de teröristlere karşlık vermesi sonucu ateş arasında kalması sonucu hayatını kaybetmesi. Böyle bir durum da varsa bu açığa çıkar

"Vatandaşlar provokasyona kapılmasın"

Bu çerçevede İçişleri ve Adalet Bakanlığımızdan üst düzey yetkililer olay yerine sevkedildi ve olayın aydınlatılması için bütün gayreti göstereceklerdir. Özellikle Diyarbakır'daki vatandaşlarımız provokasyona kapılmadan olayın aydınlatılmasını beklemelidir.

Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması hakkında "Bu hukuki bir süreçtir. Herhangi bir şekilde hükümetimizin, yürütmenin müdahil olduğu bir konu değil. Basın özgürlüğü esastır. Devlet sırlarını ifşa ve bu çerçevede yapılan faaliyetlerin hukuk sistemi içinde suç teşkil etmesi söz konusu. Hükmü verecek olan bağımsız yargıdır" dedi.

"Rusya bize bilgi vermedi"

Türkiye ateş çemberinin içinde olan bir ülkedir ve Rusya bunu iyi bilmektedir. Açıkladığımız angajman kurallarımız var. Olay olurken uçağın milleyeti bilinmiyordu ve Rusya tarafından bize yapılan operasyon hakkında bilgi verilmedi. Bu Rusya'yı hedef alan bir uygulama değil. Kim olursa olsun onlara dönük bir angajman kuralıdır. Görüşme ümit ederim gerçekleşir. İletişim kanalları açık olmalı. Olay kendi çapı ve çerçevesinde ele alınmalı. Biz dünkü Bakanlar Kurulu'nda olabilecekher türlü ihtimali ele aldık.

"Daha yüksek bir kriz yaşanmamalı"

Önemli olan bizim için Türkiye ve Rusya arasında daha yüksek bir krizin yaşanmamasıdır.

Bunu bana sormayınız. Daha önce 3 kez ihlal yapıldı. Burada 3 husus önemli. Sınırımızı ihlal edenlerin Türkiye'yi suçlamaya hakkı yok. İkinci Suriye Türkiye'nin komuşusudur. İran karadan Rusya havadan yürüttüğü operasyonlarla sivil halk etkilendi.

"Türk-Rus krizi olarak değil Suriye'de yaşanan bir kriz"

Türkiye mülteci dosyası bağlamında etkileniyor. Üçüncüsü Kızıl Dağı'nda DEAŞ unsuru yok orada Türkmenler var. İki büyük koalisyon o zaman birlikte hareket etsin. Aynı hava sahasını bu iki koalisyon güçleri kullanıyor. Bunu bir Türk-Rus krizi olarak değil Suriye'de yaşanan bir kriz olduğunu ifade etmek gerekir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN