Başbakan Yıldırım'dan HDP'nin kararına tepki: Zaten Meclis'e gelmiyorlardı

Başbakan Yıldırım'dan HDP'nin kararına tepki: Zaten Meclis'e gelmiyorlardı

Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt'ta toplu açılış töreninde konuştu. HDP'nin Meclis'ten çekilme kararını değerlendiren Yıldırım "Siz milli iradeyi tanımazsanız millette sizi tanımaz. Yol yakınken yanlıştan dönün" dedi.

Bayburt'ta konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Meclis çalışmalarını durdurma kararı alan HDP'nin Meclis faaliyetlerinden çekilme kararını değerlendirdi. Yıldırım  "Siz milli iradeyi tanımazsanız millette sizi tanımaz. Yol yakınken yanlıştan dönün" dedi. 

OKULU KIRAN ÖĞRENCİLER GİBİ

Meclis'e gitmeyeceklermiş. Zaten çok da gelmiyorlar ya. Ara sıra geliyorlar. Millet, vekilini seçip Ankara'ya gönderiyor, niye git Meclis'e ihtiyacımız olan kanunları çıkart. E şimdi milletten vekaletten aldınız, biz milletten aldığımız vekaletin gereğini yapmayacağız. Aynı okula kıran öğrenciler gibi. Meclis'e gidecek milletin verdiği görevleri yapacaklar.

YOL YAKINKEN BU YANLIŞTAN DÖNÜN

Ben Meclis'e gitmiyorum derseniz millete saygısızlık yapmış olursunuz. Meclis'e gitmezseniz millet de size gereğini yapar. Siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de size gereğini yapar.

Onun için yol yakınken bu yanlıştan dönün kardeşim. Gelin Meclis'e ne diyecekseniz her şeyi söyleyin. Mesele konuşmak değil. Mesele fikrini ifade etmek değil. Mesele siyaseti kalkan olarak teröre karşı kullanmaktır. Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre kalkan olamaz.

Naci Ağbal, Hazine'nin başında, Türkiye'nin parasını ona emanet ettik ve Naci Ağbal Bayburtlu. Türkiye'nin parasını Bayburtlu'ya emanet ettik.  Türkiye'nin birçok vilayetini yeni başten inşa ettik. Sadece Bayburt'a 3 milyar lira yatırım yaptık. Devam eden projelerin maliyeti ise 1 milyar lira... Bayburt'a üniversite kazandırdık, bir tane hastane yaptık, bir tanesini de şimdi yapıyoruz.

BAYBURT'UN BÖLÜNMÜŞ YOLU YOKTU

2002 yılın'da Bayburt'ta bölünmüş yolu yoktu. Bugün 75 kilometre bölünmüş yolu var. Tünellerle Bayburt'u Trabzon'a yaklaştırdık, şimdi de Erzurum'a yaklaştırıyoruz. Gümüşhane karayolları da devam ediyor. 35 milyon lira harcayarak doğal taş üretim merkezini tamamladık.

Bayburt civarında 65 taş ocağının taşları bu merkezde işlenecek. Organize Sanayi Bölgesi'nin tüm altyapısı da gelecek sene bitmiş olacak. Her şey Bayburt için, her şey Türkiye için, her şey Türk insanı için.

ÇALIŞMALARIMIZ SİZİ MUTLU ETMEK İÇİN

Bütün çalışmalarımız sizi mutlu ve bahtiyar etmek içindir. Bugün 275 milyon değerindeki yeni tesislerin Bayburt'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

HAVALİMANI MÜJDESİ

Gelecek yıl havalmanının da temelini atacağız. Salyazı Havalimanı ile Gümüşhane ile Bayburt'un ortak bir havalimanı olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN