DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel tutuklandı | Son dakika haberleri

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel tutuklandı | Son dakika haberleri

HDP protestosunda gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel tutuklandı. Tuncel'le birlikte HDP'ye yönelik terör operasyonunda tutuklanan vekillerin sayısı 11 oldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlamalarıyla soruşturma başlatılan ve 4 Kasım’da Diyarbakır Adliyesi önünde gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğlen saatlerinde adliyeye getirildi.

TUTUKLU SAYISI 10 OLDU

Savcılıkta verdiği ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Tuncel tutuklandı.

Sebahat Tuncel'in tutuklanmasıyla birlikte HDP'lilere yönelik terör soruşturmalarında tutuklanan sayısı 10 oldu. HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da alarında bulunduğu vekiller cuma günü gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 15 vekil için gözaltı ve yakalama kararı çıkarılmışt. HDP bugün aldığı kararla Meclis'teki yasama faaliyetlerine katılmama kararı aldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN