65 yaşından sonra okuma yazma öğreniyorlar

65 yaşından sonra okuma yazma öğreniyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Bayburt’ta bazı vatandaşlar 65 yaşından sonra hayalini gerçekleştiriyor bazıları da çocuğuyla birlikte okuma yazma öğreniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde "Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın" sloganıyla yurt genelinde başlatılan ’Okuma Yazma Seferberliği’, Bayburt’ta da başladı.İl genelinde yapılan araştırmanın ardından 300 vatandaşla okuma yazma kurslarını başlattıklarını dile getiren Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Öncelikle bir tarama çalışması yaptık. Elimizde TÜİK’in verileri var ama bütün kamu kuruluşlarımızı ve muhtarlarımızı dahil etmek suretiyle gerek ilimizde, ilçe merkezlerimizde ve köylerimizde bir tarama çalışması yaptık ve 300 vatandaşımızla okuma yazma kurslarımızı başlattık. Amacımız Bayburt’ta okuma yazma bilmeyen herkese ulaşmak. 7’den 77’ye bütün vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz" dedi.Okuma yazmanın yaşamın çok önemli bir parçası olduğunu sözlerine ekleyen Vali Pehlivan, kent özelinde farklı projeler geliştirdiklerini de ifade etti.Pehlivan, "Tabi okuma yazma seferberliği üst başlık, genel başlığımız bu. Biz Bayburt özelinde de ‘okuyorum, yazıyorum, yaşıyorum’ diye bir alt başlık oluşturduk. Okuma yazma yaşamın çok önemli bir parçası. Burada belli yaşa gelmiş vatandaşlarımız var ve okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Onların bu şekilde mutlu olduğunu görmek bizi çok daha sevindiriyor. Hasta çocuğuyla torunuyla gelen vatandaşlarımız var onların da yine memnuniyetine tanıklık ediyoruz" şeklinde konuştu."Kalemi ilk kez elime aldım"Bayburt Atatürk İlkokulunda açılan kursta eğitim gören 65 yaşındaki Remziye Demirhan, bu imkanı sağlamasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teşekkür etti. Daha önce okuma yazma imkanı bulamadığını anımsatan Demirhan, "Kalemi elime ilk kez aldım. Öğretmenimiz her şeyi öğretiyor. İnşallah biz de çalışacağız ve her şeyi öğreneceğiz. Bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere valimize, il milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyorum" dedi."En büyük hayalimdi"Kursta eğitim gören vatandaşlardan 26 yaşındaki Hanım Han ise, hem çocuklarına örnek olmak hem de okuma yazma hayalini gerçekleştirmek için kursa katıldığını anlattı. Han, "Biz böyle bir imkan sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Yeni başladık okuma yazma öğrenmek benim çok büyük hayalimdi. Şu anda harfleri yazmayı öğreniyoruz. Öğretmenimiz de çok iyi öğretiyor" diye konuştu.

BAYBURT/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN