Bir kaşık elma sirkesi her derde deva

Bir kaşık elma sirkesi her derde deva

Bir kaşık elma sirkesinin yararı saymakla bitmiyor: Yaptığınız egzersizin etkisini artırıyor, kilo verdiriyor, ciltteki sivilceleri tedavi ediyor, şekerli yiyecekleri yeme isteğinizi azaltıyor, saçınızın parlak görünmesini sağlıyor, hıçkırığı bile kesiyor.

Ünlü top modeller Miranda Kerr ve Megan Fox’un dolabından eksik etmediğini açıkladığı elma sirkesinin pek çok faydası olduğu belirtiliyor. Daily Mail gazetesinin haberine göre bir bardak suyun içine konulan bir tatlı kaşığı sirke pek çok derdin devası. Uzmanlar elma sirkesinin faydalarını şöyle sıralıyor...

Spor yaptıktan sonra içtiğiniz suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyduğunuz takdirde hissettiğiniz yorgunluk azalacaktır. Çünkü sirkenin içindeki amino asitler vücutta biriken ve yorgunluğa yol açan laksit asidin panzehridir.

Eğer sindirim probleminiz varsa biraz suyun içine iki çay kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı taze zencefil ilave ederek o suyu için. Midenizi rahatlatacaktır.

Hıçkırığınız kesilmiyorsa çok güçlü tada sahip elma sirkesinden bir çay kaşığı için, iyi gelebilir.

Kötü nefes kokusunu gidermek için bir çay kaşığı sirke kattığınız suyla 10 saniye gargara yapabilirsiniz.

Saçlarınızın parlak görünmesini istiyorsanız son durulama suyuna biraz sirke ilave edebilirsiniz.

Sirke diş temizliğine de iyi geliyor. Her sabah elma sirkesi ilave edilen suyla gargara yaparsanız dişlerinizdeki lekeler azalacaktır.

Sirkeyi salatalarınızda veya etleri marine etmede de kullanabilirsiniz.

Cildi temizlemek için kullanılıyor, siyah noktaların oluşmasını da engelliyor. Anti bakteriyel özelliğe sahip elma sirkesi, tonik olarak kullanılabiliyor. Ayrıca cildinize toksin atmak için banyo yaparken de kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN