Bir teknik direktörün sıra dışı anıları

Bir teknik direktörün sıra dışı anıları

Renkli kişiliğiyle Türk futboluna damga vuran Yılmaz Vural, 64 yıllık hayatını ‘İnadım İnat’ kitabında anlattı. Ünlü teknik adamın esprili kimliğinin yansıdığı kitapta Vural’ın yaşamındaki açmazlar, buhranlar, hayal kırıklıkları da var. Hatta çok daha fazlası... Vural sırlarla dolu olan futbol dünyamıza projektör tutuyor; teknik direktör, yöneticisi ve futbolcu ilişkilerini masaya yatırıyor.

18-02/11/spor-kitapligi.png

Türk futbolunda yazılar suya yazılır, diller kulaklara fısıldar. Laf çoktur ama perde arkasında. Futbol dünyasında hiçbir şey gizli kalmaz ama kendi küçük dünyasının dışına da pek çıkmaz. Özetle sahada olan sahada kalır!

Sıra dışı kimliğiyle ön plana çıkan Yılmaz Vural, futbolun sırlarla dolu dünyasına, soyunma odasına, futbol dünyasının diliyle yatak odasına ışık tutuyor ‘İnadım İnat’la. Kitap aslında Vural’ın hayatının kısa bir özeti. Adapazarı’nda başlayan yaşam öyküsünde Yılmaz Vural’ı Yılmaz Vural yapan olaylarla, anılarla başlıyor kitap ve Vural’ın esprili anlatımıyla daha ilk sayfadan sizi yakalıyor. Çocukken izlediği idam sahnesinden Almanya’ya kaçak girişine ve sığınma talep etmesine kadar özel yaşamıyla ilgili samimi itiraflar var.

1980 öncesinde, arkadaşı Haluk’a pasaport çıkarmak için Tunceli’ye gidişi, Nevruz olaylarının ortasında kalması ve içinde bulunduğu aracın taranması gibi ölümü yanında hissettiği anılar da var, futbolcuyken bir kulüp başkanının kafasına silah dayayarak kendisini transfer etmesi de. Hatta daha fazlası da. İstifasını isteyen kulüp yöneticisiyle karşılıklı silah çekmelerini de anlatıyor, Antalyaspor’un küme düştüğü sene şakağına dayadığı silahla intihara teşebbüs etmesini de. Kendisiyle ilgili anıları açık açık yazan Yılmaz Vural, teknik direktörlük kariyeriyle ilgili bölümlerde de yaşadığı süreçleri, transfer görüşmelerini, başkanları, futbolcuları, taraftar gruplarını isim vererek anlatıyor.

Vural, kitapta Türk futbolunda etkileri hala süren 3 Temmuz şike sürecini de anlatıyor. Fenerbahçe ile oynadıkları ve kaybettikleri maç sonrası Fenerbahçe kulübündeki arkadaşlarına kahve içmeye uğramasının kendisine nelere mal olduğunu, gözaltına alınma süreçlerini, savcıya yaptığı konuşmayı da Vural okurlarla paylaşmış.

Kitapta Menderes Türel’e kırgınlığı, Şansal Büyüka’nın ilgisizliği kadar, hep istediği ancak bir türlü çalıştıramadığı üç büyüklerin kapısından her seferinde nasıl döndüğünün ayrıntıları da var. Bir de yıldızının bir türlü barışmadığı hakemin ismi.

Kısacası, futbol meraklıları ve otobiyografi sevenler için Yılmaz Vural’ın gözüyle Türk futboluna keyifli bir yolculuk var kitapta. Kavgaları, küslükleri, sevinçleri, hüzünleri ile sadece futbol değil bir duygu kitabı aynı zamanda.

18-02/11/0001701312001-1.jpg

İnadım İnat
Yılmaz Vural
İnkilap Yayınları
288 sayfa / 20 TL

FUTBOLUN ÇALIŞMA EKONOMİSİ

Kitapta, endüstriyel futbolda futbolcuların ücretleri, transfer tekliflerini değerlendirirken dikkat ettikleri kriterler, transfer aracıları, yaşadıkları hukuki problemler, sendikal eğilimleri futbolun çalışma ekonomisi ekseninde irdeleniyor.

18-02/11/nobelyayin_com_14669.jpg

Dr.Muazzez Şaşmaz Ataçocuğu
Nobel Bilimsel Eserler
118 sayfa / 15 TL

ÇOCUK VE SPOR

Ebeveynler ve çocukların da okuyabileceği içeriğe sahip olan kitap, sporcuda olması gereken bir takım özellikleri, bilimsel veriler eşliğinde veriyor. Kitapta çocuk gelişiminin evreleri ayrıntılı şekilde ele alınıyor.

18-02/11/basliksiz-2-1518360117.jpg

Müslüm Gülhan
Tekhne Yayınları
64 sayfa / 15 TL

KUVVET ANTREMANI ANATOMİSİ

Vücudumuzun en temel kas gruplarını geliştirmek, kuvvetlendirmek ya da şekle sokmak için özenle seçilmiş 75’in üzerinde egzersizin yer aldığı kitap, adım adım ilerleyen yönergeleriyle bir kılavuz niteliğinde. Egzersizler fotoğraflarla da
destekleniyor.

18-02/11/screenshot_1-1518360255.jpg

Hollis Lance Liebman
Akılçelen Kitaplar
160 sayfa / 33 TL

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN