Bitcoin maliyeti bile karşılamıyor

Bitcoin maliyeti bile karşılamıyor

Dün 6 bin doların da altına gerileyen Bitcoin’de düşüş bitmiyor. Analist Sophie Lu, artık kwh başına 6 cent elektriğe erişimi olan madencilerin kâr edebildiğine değinerek, “Şu anda kesinlikle zararda olan bazı madenciler var” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ

16 Aralık tarihinde 20 bin doların üzerine çıkmasının ardından düşüş trendine giren Bitcoin, dün de kayıplarına devam ederek 6 bin doların da altını gördü. Dünyanın en çok tanınan sanal parası olan Bitcoin böylece 2018 başından beri değerinin yarısını kaybetmiş oldu. Bitcoin 104 milyar 518 milyon dolarlık piyasa hacmiyle, toplam piyasa hacminin yüzde 36.9’unu oluşturuyor.

Kripto para piyasasının en yüksek hacimli dört birimdeki 24 saatlik değişimler ise, Ethereum yüzde 30.56, Bitcoin Cash yüzde 29.02, Ripple yüzde 25.28  ve Cardano yüzde 26.20 düşüş yönünde oldu. Öte yandan kripto parada yaşanan bu kayıplar madencileri de zor durumda bıraktı. Analist Sophie Lu, Bitcoin’un 6 bin dolarlı seviyelere gerilemesi sonrasında, sadece kwh başına yaklaşık 6 cent ya da altında elektrik erişimi olan, çok ucuz maliyetli madencilerin kâr edebileceğini belirtti. Lu’ya göre Bitcoin birkaç hafta boyunca daha bu seviyelerde (6 bin) kalırsa yüksek faaliyet maliyetli madenciler piyasayı terkeder. Sektörün en verimli üreticilerinin 3,000 dolara kadar devam edebileceğini belirten Lu, “Şu anda kesinlikle zararda olan bazı madenciler var” dedi. Singapur merkezli kripto para yatırım şirketi FBG Capital kurucu ortağı Zhou Shuoji, “Şu anda madencilik ekipmanı alıyorsanız, artık karlı olmaz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN