Böhmermann'a yönelik suç duyurusu ve soruşturma izni Mainz Savcılığı’na ulaştı

Böhmermann'a yönelik suç duyurusu ve soruşturma izni Mainz Savcılığı’na ulaştı

Alman kamu kanalı ZDF’de yayınlanan Neo Magazin adlı programda, okuduğu şiirle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürülen komedyen Jan Böhmermann’a soruşturma izni veren hükümet fezlekesi, Mainz Savcılığı’na ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan suç duyurusu da aynı şekilde savcılığa ulaşmış durumda. Böhmermann avukat ismi bildirmedi.

Mainz Başsavcısı Andrea Keller’in bugüne kadar dosyaların kendisine yazılı olarak ulaşmasını beklediğini yazan Bild gazetesi, Böhmermann davasının hızlanacağına dikkat çekti. Jan Böhmermann’ı şu ana kadar savunacak bir avukatın isminin bildirilmediği de aktarılan haberde, Böhmermann’ın isterse mahkemeye sözlü olarak savunma yapabileceği, ancak bunu yapıp yapmayacağının ise şimdilik belli olmadığı bilgisi yer aldı.

BERLİN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN