Boşanan çiftlerin çocuğu bağımlı oluyor

Boşanan çiftlerin çocuğu bağımlı oluyor

Boşanmak sadece çiftlerden biri için stresli hayata yol açmıyor, çocukların yaşamını da olumsuz etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre annesi babası ayrılan 11 yaşından küçük çocuklar içki ve sigaraya başlıyor.

Eğer bir çocuk henüz küçükken anne babası ayrılmış veya ikisinden birini kaybetmişse bu çocuğun 11 yaşından önce sigara ve alkolü denediği belirlendi. Bu durumun gençler arasında nikotin ve alkol bağımlılığını da artırdığını söyledi.

Araştırma University College London’da yapıldı. Eylül 2000 ile ocak 2002 tarihleri arasında doğan 11 bin çocuğun verileri incelendi. 7 yaşından önce ailesi ayrılan çocukların yüzde 46’sının 11’inden önce sigara ve alkole başladığı tespit edildi. Uzmanlar, büyüme çağında bu alışkanlıkları edinen çocukların akciğer kanseri, kalp hastalıkları açısından risk altında olduğu belirtti.

Sonuçları Archives of Disease in Childhood’da yayımlanan araştırmayla ilgili uzmanlar buna neden olarak çocuk üzerinde ebeveyn denetimi eksikliği ve sağlıkla başa çıkma mekanizmasının benimsenmemesini gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN