Komşudan Fransa’ya teklif: Olimpiyatlar için savunma sistemi gönderebiliriz

Komşudan Fransa’ya teklif: Olimpiyatlar için savunma sistemi gönderebiliriz

Yunan bakan Dendias, başkent Paris’te yapılacak olan Yaz Olimpiyatları için Fransa’ya ‘hava savunma sistemi’ teklifinde bulundu. Dendias, talep olması halinde Crotale füze sistemi verebileceklerini ifade etti.

Yunanistan'ın Selanik kentinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Fransa'nın yazılı talepte bulunması halinde Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için "Crotale hava savunma füze sistemi" verebileceklerini duyurdu.

‘GAYET DOĞAL’

Dendias, iki ülke arasındaki savunma anlaşmasına atıfta bulunarak, Yunanistan'ın Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Fransa'ya destek vermesinin doğal olduğunu ifade etti.

Bir süredir Yunan basınında yer alan, Ukrayna'ya Patriot ve S-300 hava savunma sistemlerinin gönderileceği iddialarına ilişkin Dendias, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN