İsrail Cumhurbaşkanı'ndan hükümet yetkililerine "Biden hakkında sorumsuz açıklamalar yapmayın" uyarısı

İsrail Cumhurbaşkanı'ndan hükümet yetkililerine "Biden hakkında sorumsuz açıklamalar yapmayın" uyarısı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ABD Başkanı Biden'ın Refah'asaldırı durumunda silah sevkiyatını durduracağına dair açıklamalarına yönelik İsrail hükümet yetkililerinin tepkilerini eleştirdi. Herzog, İsrail'in müttefiklerine teşekkür etmesi gerektiğini ve Biden'ın dostluğunu vurguladı. Ayrıca, İsrailli yetkililerin Biden'ı eleştiren söylemlerini "sorumsuz" olarak nitelendirdi ve ulusal güvenliğe zarar verdiğini belirtti.

Biden yönetimi geçen hafta İsrail'e gönderilecek ABD yapımı mühimmat sevkiyatını durdurduğu belirtmişti.

ABD'nin kararının ardından aralarında bakanların da bulunduğu hükümet yetkililerinin Biden'ı hedef alan söylemleri gündeme geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, hükümet yetkililerine, ülkesinin, başta en büyük müttefiki ABD olmak üzere müttefiklerine teşekkür etmesi gerektiğini belirterek, "İsrail devletinin büyük dostu olan ve bunu savaşın ilk gününden bu yana kanıtlayan Başkan Biden'a teşekkür etmek istiyorum." dedi.

İsrailli yetkililerin Biden'ı eleştiren söylemlerine ilişkin Herzog, "İsrail devletinin ulusal güvenliğine, çıkarlarına zarar veren sorumsuz ve aşağılayıcı açıklama ve sosyal medya paylaşımlarından hepimiz kaçınmalıyız." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Biden’ın İsrail’in Refah’a kara saldırısına tepki göstermesinin ardından, "Hamas Biden'ı seviyor" paylaşımı yapmıştı.

Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de Refah kentinin "tamamen işgal edilmesi" çağrısıyla "Biden yönetiminin muhalefetine ve silah tedarikini durdurmasına rağmen bu savaş zafere kadar devam etmeli." açıklamasında bulunmuştu.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan da İsrail devlet televizyonu KAN'a yaptığı açıklamada, "(Biden'ın) Hamas'ı yok etme ihtiyacını anlamaktan, İsrail'in savaşın ana hedeflerinden birine ulaşma becerisine önemli ölçüde zarar veren bir konuma nasıl geldiğini anlamak zor." demişti.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN