ByLock ve Eagle kullanıcısı öğretmene 7.5 yıl hapis

ByLock ve Eagle kullanıcısı öğretmene 7.5 yıl hapis

Kayseri'de FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütünün kriptolu programı ByLock ve Eagle'yi kullandıkları tespit edilen 16 yıllık öğretmene 7.5 yıl hapis cezası verildi. Şüpheli mahkemede terörist olmadığını ifade ederek tehliye talep etti.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava da tutuklu bulunan Erhan Kapcak hazır bulundu. Örgütüm kriptolu programları ByLock ve Eagle'yi kullandığı gerekçesiyle Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs' suçundan yargılanan Kapcak savunmasında "Terörist değilim. 15 Temmuz'da yapılan hain darbe girişimini şiddetle kınıyorum. Cep telefonda çıktığı iddia edilen ByLock ve Eagle programından bilgim yoktur. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti Erhan Kapcak'a FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı 'ByLock' ve 'Eagle'ı kullandığı gerekçesiyle 7.5 yıl hapis cezası verdi.

KAYSERİ/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN