Çakma ishale tazminat talebi 

Çakma ishale tazminat talebi 

İngilizlerin tatilden dönerken ishal ilacı aldıkları ve otelleri şikayet ettikleri ortaya çıktı. Bu yolla milyonlarca dolar tazminat alan turistlerin kurbanları arasında Türkiye’deki tesisler de bulunuyor.

KARAR / ALMANYA

Turistlerin oteller tarafından dolandırıldığı sıkça duyulsa da bu defa tam tersi yaşandı. Tatillerinin İspanya’nın Mayorka adasında yapan 800 İngiliz turist, adada ishal olduklarını iddia ederek paralarını geri istedi. İspanyol oteller bu talebi karşıladı. Ancak İspanyol polisi olayın bir avukatlar grubu tarafından organize edildiğini tespit etti. Turistlerin kaldığı otel çevresindeki aracılar turistlere ishali gerekçe gösterip paralarını geri alabileceklerini söyledi. Turistlerin sadece ülkelerine döndüklerinde bir ishal ilacı faturası ibraz etmeleri yeterli oldu. İşlemlerin gerisini yapan avukatlar da kendi komisyonlarını aldı. Ancak Mayorka adası mahkemeleri, sonradan ibraz edilen ishal vakalarında bu yıl yüzde 700 oranında bir artış olduğunu fark etti. Benzeri durum Türkiye’de de yaşandı. İspanyol otellerinin sahte ishal vakaları nedeniyle 60 milyon euro para ödedikleri tahmin ediliyor. Olayın ortaya çıkması ile bir İngiliz karı koca hapis cezasına çarptırıldı. Bu gelişmeler sonrasında birçok İngiliz tazminat taleplerini geri çekti. 

LONDRA'DA YAŞLI ARAÇLARA EK VERGİ

İngiltere’nin başkenti Londra, motorlu araçlarla kent merkezine girmek için para ödemek gereken tek yer. Hava kirliliğiyle mücadele eden yerel yönetim, belli bir yaşın üzerindeki motorlu araçlara ek “kirlilik vergisi” getirdi. Eski araç kullanan sürücüler için Londra’nın merkezine girmenin maliyeti ikiye katlandı. Londra trafiğine çıkan 2008 modelden eski araçlar, bundan böyle günde 10 pound yani yaklaşık 50 Türk Lirası “kirlilik vergisi” ödeyecek. Londra’nın merkezine girmek isteyen araç sürücüleri hali hazırda günlük 11 buçuk poundluk bir ödeme yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN