Çankırı’da 220 adet fidan toprakla buluştu

Çankırı’da 220 adet fidan toprakla buluştu

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında dün TOBB Fen Lisesi bahçesinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi

Fidan dikim törenine Vali Hamdi Bilge Aktaş, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü V. Turgut Ünal, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında 220 adet fidan toprakla buluştu.Etkinlik kapsamında Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş’ın ilk fidanı dikmesinin ardından katılımcılar ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu. Etkinlik sonrası gazetecilere açıklamada bulunan TOBB Fen Lisesi Müdürü Nazır Şahin, okul bahçesinde 2 yılda 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi. Şahin, yeni okullarına 2016 yılında taşındıklarını hatırlatarak, “Okul olarak 35 dönümlük bir alana sahibiz. 2016’nın 10 Kasım’ında da fidan dikme etkinliği yapmıştık. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdik” dedi.Okullarındaki yeşil alanını genişletmek istediklerini belirten Şahin, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında bugün 220 adet fidan dikimini gerçekleştirdik. Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü ve Fidanlık Müdürlüğünün katkı ve destekleriyle ladin, mavi ladin, selvi, akça ağaç, akasya ağaçlarını okul bahçemizin uygun yerlerine diktik. Toplam yeşil alanımız 12 bin metrekare civarında. Geçen yıldan bu yana 2 bin 500’den fazla fidan diktik. Geçen sene Sakarya Hendek Fidanlığından 2 bin adet fidan getirdik. Halı sahaların, basketbol, voleybol karşı tarafındaki yeşil alanın öğrencilerin yaşayabileceği bir alan haline getirmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.Okullarında farklı projeler yaptıklarını vurgulayan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Çocukların bu konuda hobileri var, onları da destekliyoruz. Okulumuzun bahçesine bir tane sera yaptık. Okulun kuluçka makinesini kullanarak tavuklarımız var, ördek var, bu tür projelerimiz var. Bu sene yine TÜBİTAK Bilim Fuarında yapmış olduğumuz projelerin bir kısmını bahçede uygulamak istiyoruz. Fen Lisesi güzel bir kampüs olacak. 150-200 adet meyve fidanımız var. Çevremizi yeşillendirmek istiyoruz. Bu kapsamda ne bulursak dikmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz ağaçları suluyor, bakımlarını da yapıyor.”

ÇANKIRI/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN