Çavuşoğlu: Uçuş iznimi iptal ederse yaptırımı ağır olur

Çavuşoğlu: Uçuş iznimi iptal ederse yaptırımı ağır olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayın programında Hollanda'nın miting yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Rotterdam'a gideceğini belirterek "Tansiyon artacaksa artsın. Uçuş iznimi iptal ederse yaptırımı ağır olur" diye konuştu.

Referandum mitingi için Avrupa ülkelerinden teker teker yasaklayıcı uygulamalarla karşılaşan Çavuşoğlu, son olarak Hollanda'nın koyduğu yasağı değerlendirdi. Çavuşoğlu "Uçuş iznimi iptal ederse yaptırımı ağır olur" dedi.

Diğer yandan dün gerçekleştirilen Erdoğan-Putin görüşmesini değerlendiren Çavuşoğlu "Rusya, Batı'dan farklı olarak sözünü tutuyor" diye konuştu. 

GERİ KABUL ANLAŞMASI TEHLİKEYE GİRER

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da yapacağı miting konusunda 'düşündüğünü' ve henüz yer ve zamanın bellli olmadığını söyledi. Çavuşoğlu, "Alman Dışişleri Bakanı bize bazı yerler önerdi. Bu da Almanya için mitingin uygun olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı. 

Avrupa ülkelerine vize serbestisi tartışmalarının hatırlatılması üzerine Çavuşoğlu, vize serbestisi uygulamasının hayata geçirilmemesi halinde geri kabul anlaşmasının tamamne tehlikeye gireceğini söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN