CHP'de 'ittifak simülasyonu' şaşkınlığı: 7 vekil kaybediyor

CHP'de 'ittifak simülasyonu' şaşkınlığı: 7 vekil kaybediyor

CHP, ittifak teklifinin ardından simülasyon çalışması yaptı. Buna göre 2015 seçim sonuçları, 600 vekil üzerinden hesaplandığında CHP'den 7, HDP'den de 1 vekillik ittifaka geçiyor.

Hürriyet'in haberine göre, CHP, AK Parti ve MHP’nin uzlaşmasıyla hazırlanan ittifak teklifinin ardından başlattığı simülasyon çalışmasını tamamladı. CHP, 1 Kasım 2015’teki seçim sonuçlarını, yeni anayasada öngörülen 600 milletvekili üzerinden hesapladı. Buna göre hazırlanan simülasyonda, CHP’den 7, HDP’den de 1 milletvekilliği ittifaka geçiyor. Bu sayı 550 milletvekili üzerinden yapılan hesaplamalarda 13 milletvekiline çıkıyor.

Simülasyon sonuçlarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, şunları söyledi:

CHP'DEN 7 VEKİL İTTİFAKA GEÇİYOR

CHP, AK Parti ve MHP’nin uzlaşmasıyla hazırlanan ittifak teklifinin ardından başlattığı simülasyon çalışmasını tamamladı. CHP, 1 Kasım 2015’teki seçim sonuçlarını, yeni anayasada öngörülen 600 milletvekili üzerinden hesapladı. Buna göre hazırlanan simülasyonda, CHP’den 7, HDP’den de 1 milletvekilliği ittifaka geçiyor. Bu sayı 550 milletvekili üzerinden yapılan hesaplamalarda 13 milletvekiline çıkıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN