CIA bir kozmetik firmasından DNA örneği alma yöntemini istedi

CIA bir kozmetik firmasından DNA örneği alma yöntemini istedi

Amerikan Merkezi Haber alma Örgütü CIA'nın bir kozmetik firmasının DNA örneği alma yöntemini istediği ileri sürüldü

The Intercept sitesinin haberine göre CIA’nın paravan şirketlerinden biri olan Q-Tel, kozmetik firması Skincential Sciences’a başvurarak ‘Clearista’ ürün grubunun tanıtım çalışmalarında kullanılan bir yöntem ile ilgili bilgi aldı.

Skincential Sciences, Clearista’nın tanıtım çalışmalarında mağaza ve AVM’lerde kadınların deri üstlerinden doku örneği alıyor ve en uygun ürünü tespit ediyor.

16-04/10/ciaa-1460271399.jpg

Bu yöntemde özel bir deterjan ve su ile derinin üst kısmından yaralamaya yol açmadan mikroskobik hücreler alınıyor. Deri örnekleri laboratuvarda inceleniyor ve kişinin DNA özelliklerine göre cilt bakım ürünü tavsiye ediliyor.

"BAŞKA GİZLİ AMAÇLARI VARSA BİLEMEYİZ"

Skincential Sciences CEO’su Russ Lebovitz, Q-Tel ile ortaklıklarının söz konusu olmadığını ve CIA’nın sadece "bilimsel" bilgi talep ettiğini söyledi. Lebovitz, CIA kendilerinden müşterilerinin DNA örnekleri talep etmediğini belirtti ve "Elbette başka gizli amaçları varsa bilemeyiz tabii ki” dedi.

CIA, Q-Tel’in kendi şirketi olduğunu saklamıyor. Hatta CIA Direktörü David Petraeus 2012’de “CIA’nın Q-Tel ile işbirliği teşkilata ve diğer örgütlere görevlerini yerine getirirken kritik öneme sahip olacak teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı oluyor” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN