Çin'den Suriye açıklaması

Çin'den Suriye açıklaması

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye'de kimyasal silah kullanımıyla ilgili oylamada "çekimser oy" kullanan Çin, Suriye krizinin ancak siyasi yollarla çözülebileceği uyarısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang bugün düzenlenen olağan basın toplantısında yaptığı konuşmada, herhangi bir tarafın, herhangi bir durumda ve herhangi bir amaçla kimyasal silah kullanmasına Çin'in kararlılıkla karşı çıktığını bir kez daha yineledi.

ÇEKİMSER OY KULLANDI

Suriye krizinin ancak siyasi yollarla çözülebileceğini vurgulayan Lu Kang, Çin'in neden çekimser oy kullandığına ilişkin soruyu yanıtlarken de, karar taslağında "Çin'in desteklediği içeriklerin yer aldığı" ancak, "fikir birliği sağlanabilecek konularda değişiklik yapılmadığı" için Çin'in çekimser oy kullandığını belirtti.

ÇÖZÜM TASLAĞINA DESTEK

Lu Kang, uluslararası topluma çağrıda bulunarak Suriye sorununun çözüm sürecindeki olumlu eğilimin korunmasını ve BM'nin arabulucu rolüyle Cenevre barış görüşmelerine katılan tarafların siyasi çözüm taslağına oluşturmalarına yönelik destek verilmesini istedi. Suriye hükümetinin, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) Suriye'ye araştırma ekibi göndermesini talep ettiğine de dikkat çeken Lu Kang, OPCW ve BM'ye bağlı ilgili birimlerin bağımsız ve kapamlı şekilde soruşturma yapması ve gerçeği ortaya çıkarması gerektiğini vurguladı.

STOCKHOLM/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN