Cuntacı yüzbaşı yıllardır darbe anını beklemiş

Cuntacı yüzbaşı yıllardır darbe anını beklemiş

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun’un da bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı.

SEZAİ ERHAN/MALATYA

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun’un da bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada tutuksuz sanıklardan er Umut Turan savunma yaptı. Turan gece boyunca nizamiyede Yüzbaşı Kemal Keskin’in kimseyi içeri almadığını, sabah saatlerinde nizamiye önünde kalabalığın arttığını belirterek “Sabah 06.30 sıralarında nizamiyedeki odada bulunduğum sırada ‘herkes mevzi alsın’ diye ses duydum. Dışarı çıktığımda Kemal yüzbaşı silahını dışarıya doğru doğrultmuştu. Kapıda ise zırhlı araçlarıyla emniyet personeli vardı. Keskin’in ‘Ben yıllardır bu anı bekliyorum’ dediğini duydum. Daha sonra yüzbaşı bir telefon görüşmesi yaptı. Kiminle görüştüğünü bilmiyorum, ancak ‘Komutanım siz bana hep omuzlarınızdaki yıldızları ve kılıcı gösterirdiniz ama ben sizin emirlerinize uymayacağım’ dedi. O sırada  zırhı araçlar gelince Keskin ‘Sıkın yoksa ben size sıkarım’ dedi” diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN