Darbeci Albay’a Mahkeme başkanından Halisdemir fırçası: Ölmüş adamın arkasından konuşma

Darbeci Albay’a Mahkeme başkanından Halisdemir fırçası: Ölmüş adamın arkasından konuşma

Ankara’da görülen 15 Temmuz’un çatı davasında savunma yapan eski Kurmay Albay Kılıç, Akıncı Üssü’nde Tümgeneral Dişli ve Hakan Evrim’in askerlere talimat verdiğini söyledi.

Ankara’daki 221 sanıklı 15 Temmuz’un çatı davasında Genelkurmay Özel Kalem Müdürlüğünde görevli eski Kurmay Albay Osman Kılıç savunma yaptı. Kılıç, askeri hattan aranıp Hava Kuvvetleri Komutanlığının düzenleyeceği ödül törenine yardımcı olmasının istenmesi üzerine Akıncı Üssü’ne gittiğini, böyle bir durum olmadığını anlayıp çıkmak istediğinde ise buna izin verilmediğini savundu. Kılıç, Akıncı’da bulunduğu odada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın gelerek komutayı ele alacağının konuşulduğunu iddia etti. Bir süre sonra Genelkurmay Başkanı’nın helikopterle geldiğinden bahsedildiğini aktaran Kılıç, Mehmet Dişli’nin bulunduğu binaya girdiğini söyledi. “Genelkurmay Başkanı’nın yanına gitmek istediği ancak Dişli’nin talimatıyla bulunduğu yerde kaldığı” yönündeki beyanını da kabul etmeyen Kılıç, “Dişli ve Hakan Evrim’in orada bulunanlara talimat verdiği, bu nedenle onların darbe girişimini yönettiği kanaatini taşıdığı” söyledi. Kılıç savunmasında 15 Temmuz günü btelefonunun yanında olmadığını öne sürdü ve HTS kayıtlarını kabul etmedi. Kılıç darbeci Yurtta Sulh Konseyi üyesi olma suçunu kabul etmeyerek konseyin ismini ifadesini aldığı savcıdan öğrendiğini savundu.

Kılıç’ın darbeci general Semih Terzi’yi öldüren Ömer Halisdemir’de ByLock programı bulunduğunun iddia edildiğini belirtmesi üzerine, Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, “Ölmüş adamın arkasından konuşma” dedi. İfadenin ardından Osman Kılıç’ın çapraz sorgusu yapıldı. Kılıç, “Fetullah Gülen’in FETÖ terör örgütünün lideri olduğunu kabul ediyor musunuz?” sorusuna, yorum içerdiği için cevap vermek istemediğini söyledi. Kılıç’ın bu sözleri salondakilerin tepkisini çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN