Darbe girişimi raporuna muhalefet şerh düştü

Darbe girişimi raporuna muhalefet şerh düştü

CHP, MHP ve HDP Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun taslak raporuna yönelik muhalefet şerhlerini açıkladı. CHP’nin şerhinde ‘kontrolü darbe’ iddiası yer alırken MHP ‘siyasi ayak’la mücadeleye, HDP de 15 Temmuz’a dair muammalara değindi.

EROL METİN

CHP ve MHP, TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun taslak raporuna yönelik muhalefet şerhlerini ayrı ayrı açıkladı. CHP’nin komisyon üyeleri Aytun Çıray, Zeynel Emre, Aykut Erdoğdu ile Sezgin Tanrıkulu’nun imzasını taşıyan 307 sayfalık şerhde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “Kontrollü darbe” iddiasına yer verildi. Şerhte “15 Temmuz hain darbe girişimi öngörülen, önlenmeyen ve sonuçları kullanılan bir kontrollü darbe olarak tarihe geçmiştir” denildi.

Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın hazırladığı MHP’nin muhalefet şerhinde ise “Komisyon raporunda FETÖ kontenjanından bazı isimlerin milletvekili olarak siyasi mecrayı dizayn etme çalışması yaptığından bahsedildiği” hatırlatılarak “Bu isimlerin kimler olduğundan bahsedilmemesinin” bir eksiklik olduğu dile getirildi. ByLock ve Eagle kullanan kişilerin makam ve mevki gözetilmeden yargılanmasının önemine raporda değinilmediğinin belirtildiği şerh yazısında “On binlerce kullanıcısı olan bu gibi programları hiçbir siyasetçinin kullanmamış olması ve hiçbir bürokratın bu programlar aracılığı ile haberleşmemiş olması gülünç ve hakkaniyetten uzak bir tespit olacaktır” tespitine yer verildi.

MHP’nin muhalefet şerhinde, komisyon raporunda 30 Mart yerel seçimleri başta olmak üzere FETÖ’nün AK Parti’nin aleyhinde sürdürdüğü siyasi faaliyetlerden bahsedildiği belirtilerek “Ancak bu raporda 2010 referandumunda haklı bir şekilde uyarılarını sıralayan MHP’ye ve lideri Sayın Devlet Bahçeli aleyhine FETÖ’ün sürdürdüğü ‘siyasi faaliyetlerden’ bahsedilmemektedir. Ayrıca 2011 seçimleri öncesi ve sonrasında ardı arkası kesilmeyen komplolardan, MHP’ye karşı sürdürülen asimetrik saldırılardan hiç bahsedilmemesi büyük bir eksikliktir” denildi. Mithat Sancar tarafından kaleme alınan HDP’nin 28 sayfalık şerh raporunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbe girişimini ne zaman ve nasıl öğrendiğinin muamma olduğu öne sürüldü. 

CHP: ŞİKAYETİNİZ VARSA İÇTÜZÜK’TE DESTEK VERMEYİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İBB Başkanı Topbaş ile TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın damatlarının FETÖ soruşturmalarında tahliye olmasına tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslendi. Cankurtaran “Yaşanan adaletsizliklerden gerçekten şikayetçiyseniz ve AKP’ye bir uyarı vermek istiyorsanız, birlikte yapacağınız İçtüzük görüşmelerinde AKP’nin Meclis’te muhalefetin sesini kesmeye yönelik düzenlemelerine karşı çıkarak tepkinizi gösterin” çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN