Davutoğlu CHP, MHP ve HDP liderlerinden randevu talep etti

Davutoğlu CHP, MHP ve HDP liderlerinden randevu talep etti

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Yeni anayasa, iç tüzük ve reformları görüşmek için randevu talebinde bulundu. Davutoğlu HDP'den randevu talebinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasa ve reformlar için CHP ve MHP'den önümüzdeki hafta için randevu istedi.

Yeni anayasa, iç tüzük ve reformlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, iç tüzük ve reformları görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den önümüzdeki hafta için randevu talep etti. 

Kılıçdaroğlu'ndan yanıt var Bahçeli sessiz 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na jet yanıt vererek 30 Aralık'ta görüşüleceğini açıkladı. Randevu talebine Bahçeli'den ise henüz bir yanıt gelmedi. 

HDP'den randevu istendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP ve MHP'den sonra HDP'den de randevu istedi. Talebin yeni anayasa, iç tüzük ve reformları görüşmek için olduğu bildirildi. HDP'nin randevu talebine olumlu yanıt vermesi durumunda 15 Temmuz'daki koalisyon görüşmlerinden sonra HDP ile AK Parti arasındaki ilk temas gerçekleşmiş olacak. 

Neler konuşulacak?

Bu görüşmelerde mini anayasa önerisi kapsamında Yargıtay ve Danıştay yerine temyiz mahkemeleri, bireysel başvuruda yeni düzenleme, HSYK'nın yapısının değiştirilmesi, askeri yargının kaldırılması gibi başlıkların ele alınması bekleniyor. Başbakan Davutoğlu, yeni anayasa konusunda muhalefet liderlerine görüşlerini soracak ve yol haritasının belirlenmesi süreci başlayacak.

 'Yasama' ve 'tartışma' günleri olarak ayrılmasını teklif edecek

Davutoğlu, iç tüzük konusunda da genel kurul çalışmalarının 'yasama' ve 'tartışma' günleri olarak ayrılmasını teklif edecek. Bütçe için de muhalefetle görüşecek olan Başbakan Davutoğlu, yeni hükümetin reformları için destek isteyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN