Davutoğlu: Türkiye kiminle sorun yaşasa onun yanındalar

Davutoğlu: Türkiye kiminle sorun yaşasa onun yanındalar

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Moskova'ya gideceğini açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı "Türkiye'yle kimin sorunu varsa onlarla hareket etmeyi ahlak edinmişler" sözleriyle eleştirdi.

Başbakan Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Aziz Sancar ve Cumhurbaaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını çeken Ara Güler'e karşı yürütülen linç kampanyasına dikkat çeken Davuoğtlu, Moskova'ya gidecek olan Demirtaş'ı da eleştirdi. Davutoğlu, terörden etkilenip evlerini terk edenlere, öğrencilere ve esnaflara destek paketini açıkladı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

AK Parti tutamayacağı sözü vermez. Eğer söz verdiyse de onu mutlaka yerine getirir. Biz söylediğimizi eksiksiz olarak yerine getiririz. Bizim partimizin başından beri böyle bir kararı vardır.

Her Avrupa Birliği toplantısında söylüyoruz. Türkiye, Avrupalı, Asyalı, Ortadoğulu, Kafkaslı bir ülkedir. Avrupa'nın tarihi Türkiye olmadan yazılamaz. Türkiye Avrupa kıtasının bir parçasıdır. AB ile önümüzdeki dönemde 5 kritik fazlın daha açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Sancar ve Güler'e linç kampanyası

Aziz Sancar hocamızla gurur duyuyoruz. Bilim adamı olmak laboratuvarda yada kütüphanede çalışma yapmak demek değildir. Nobel ödülü Aziz Sancar'ın örnek duruşuyla gurur duyuyoruz. Dünya çapında yetiştirdiğimiz değerlere bu ülkenin değerlerine sadık kaldıkları için linç ediliyor. Ara Güler, Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını çekti diye linç edildi. 

"AK Parti kaosa izin vermez"

Bundan sonra AK Parti siyasetin içindeyken kimse kaos, kriz beklentisi içinde olmasın, buna izin vermedik, vermeyiz. Her türlü kaos planına karşı dik duran bir AK Parti var. 7 Haziran'da paniğe kapılmasaydık ekonomimiz bugünkü gibi sağlam olmazdı. Bütçe açıkları dönemi geride kaldı. 2016 çok daha iyi bir yıl olacak.

7 Haziran gecesi kaos gelsin diye hayaller kuranlara demiştim ki AK Parti iktidarda oldukça bir an dahi bu ülkede yönetim boşluğuna izin vermeyeceğiz. Eğer o gün bazılarının beklediği gibi yüzde 41 oranında oy almamıza rağmen panik yaşayıp kendi içimizde çekişmelere girseydik bugün bu ekonomik veriler oluşmazdı.

"Davamız hukuk ve adalet davası

Bundan sonra AK Parti Türkiye siyasetinin içindeyken hiç kimse kriz ve kaos beklentisi içinde olmasın. 258 vekille çelik gibi bir grupla, tek parti iktidarını kaybettiğimiz gün bir zaaf yaşamamışken 358 vekille bu zaafı asla göstermeyiz. Davamız hukuk ve adalet davasıdır. Davamız özgürlük davasıdır. Bütün insanlığın hukukunun kurulması davasıdır. Davamız türkiye'yi kalkındırma geleceğini inşaa etme davasıdır.

"Ülke ülke gezip Türkiye'yi şikayet edenler var"

Biz önce vatandaşımızın, sonrada vatandaşlarımızı temsil eden siyasi partileri dışlamayız. Özellikle bu günlerde bu birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız. Ama maalesef muhalefet kanadında siyasi ahlaka aykırı durumlarla karşı karşıyayız. Partilerin hükümetimizi eleştirme hakları vardır ama bizi şikayet edecekleri tek ver milletimizdir. Ülke ülke gezip Türkiye'yi şikayet edenler var. Bizimle ne kadar problemli başkent varsa gidip işbirliği yapıyorlar.

Sırp çeteler yığınaklarını camilerin kenarına yapıyorlar ki Türk jetleri camiye zerre müdahale etmeden o mühimmatları yok eder. Hz. Muhammed'in neferleri camiye bomba gönderir mi? Mehmetçik'in birinci önceliği yurt içindeki ve yurt dışındaki makamları korumaktır. Biz de Şırnak'la gurur duyuyoruz. Şırnak'a selamlarımızı iletiyoruz.

"'Yanınızdayız sizinle beraberiz' dedi"

Kardeşlik varolacak. Bir kadın kahramandan bahsetmek istiyorum. 2 gün önce Hatice Hanım'ın arabasını yaktılar evine saldırdılar. Gece aradım. Yanınızdayız sizinle beraberiz dedi. Biz Şırnak'ta ve her yerde al bayrağımızın kutsiyetini korumaya devam edeceğiz.

"Türkiye kiminle sorun yaşasa onun yanındalar"

Şimdi bunlar yarın Moskova'ya gidecekler. Neden 2 ay önce gitmediler? Bu milletin hava sahasını ihlal ettikleri için tam da bu zamanda gidiyorlar? Arkadaşlar, bunlar milletle beraber hareket etmektense Türkiye'yle kimin sorunu varsa onlarla hareket etmeyi ahlak edinmişler.

"Bunların derdi vatandaşın hakkı, hukuku değil"

Bir grup başkanvekili de çıkıp hendekleri savunuyor. Seçmenden aldığı oya ihanet eden bir yapı var. İyi niyetle bu partiye oy vermiş partililere sesleniyorum. Siz Sarıkamış'ta saf saf ölüme yürüyenlerin çocuklarısınız. Lütfen bir muhasebe yapın. Bunların derdi vatandaşlarımızın hakları ve hukukları değil. En büyük dersi ve cezayı da Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimiz verecek.

"Kılıçdaroğlu tepki göstermedi"

Kardeşlik bu topraklarda ebediyen var olacaktır. CHP'li bir milletvekili de sarin gazı iddiasını ortaya attı. Kılıçdaroğlu, CHP'li bir vekil Türkiye Cumhuriyeti'ni bu şekilde suçlarsa kusura bakma senin bu partiden yerin yok diyebilirdi. Ama diyemedi. Milletimiz her şeyin farkında. Biz enerjimizi buna harcamayacağız. İşte ana muhalefet partisinin ve terör destekçilerinin amacı bu. Biz milletle birlikte yola çıktık.

"Yurttaşlarımızın zararları karşılanacak"

Terör örgütü Şırnak'ta MArdin'de hendekler kazıyor, camileri okulları yakıyor. Güvenlik güçleri ile halkımızı karşı karşıya getirmek isteyen kirli bir tezgah içindeler. Vatandaşlarımız metin olsunlar. Herkesin hayat hakkını korumak asli vazifemizdir. Türkiye kamu düzeninden hiç bir şekilde geri adım atmayacaktır. Terörden ve şiddetten zarar gören yurttaşlarımızın yaşadığı zararı karşılayacak güçteyiz.

Sur esnafının kayıpları

Biz vatandaşlarımızı değil namerde merde dahi mahkum etmeyiz. Sur dahil bir çok ilçede yaşayan esnafımız ciddi kayıplar yaşadı. Esnaflarımızın kapyıpları giderilecek. 3 aylık vergi beyannamelerini ve sigorta borçlarını 31 Ağustos 2016 yılına kadar erteledik.

"Karşılarında bizi görecekler"

Evlerini terk etmek durumunda kalan vatandaşlara her türlü destek verilecek. Esnaf kardeşlerimizin zararları giderilecek. 3 aylık vergi beyannamelerini 31 Ağustos 2016'ya kadar ödeyebilecek. Bu bölgede yaşayan esnafımızın vergi ve sigorta primi konusunda kaygı duyması söz konusu değildir. Oradaki öğrencilerin en iyi şekilde eğitim görmesi için gereken tedbiri alacağız.

"MEB gerekli tedbirleri aldı"

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerdeki öğretmenlerimizi yasak kalkana kadar izinli olarak tanımladık. Öğrencilerimiz mağdur olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı yoğunlaştırılmış program izlemek için gerekli tedbirleri aldı. Oradaki öğrencilerimizin her biri bizim kendi evlatlarımızdır. Onların en iyi şekilde geleceğe hazırlanmaları için gerekli tedbirleri alacağız.

"Rusya'nın saldırının çoğu muhalif ve sivillere"

Bölgemizde bir çok sıkıntı yaşanıyor. Bu yaşananlar ülkemizi de etkiliyor. Biz bölgemizde sadece barış ve kardeşlik istiyoruz. Suriye ve Irak'ta yaşananlar ciddi sorunlara neden oluyor. Suriye'de yaşanan her olumsuzluk Türkiye'yi etkiliyor. Kargaşayı büyütmek için müdahil olan taraflar var. Orada bulunmalarına neden olarak DEAŞ'ı gösteriyor. Ama Rusya'nın Suriye'de yabancı güç istemiyoruz diyen Rusya'nın 4198 sortiden sadece 391'i DEAŞ'a yöneliktir. Diğerleri ılımlı muhaliflere ve sivillere yöneliktir. İdlip'teki saldırı ise şiddetle kınıyoruz.

"Rusya sovyetik palavralardan vazgeçsin"

Neden Halep'i, İdlip'i masum sivilleri bombalıyorsunuz. İster Rusya olsun ister başka zalim bir ülke olsun kim ki masum Suriye halkını bombalarsa biz onların karşısındayız. Rusya, sovyetik palavralardan vazgeçerek dostluk ve saygıyla yaklaşmak zorundadır. Suriye toprakları Rusya'nın emperyal hedeflerinin bir parçası olmayacaktır.

Bu tür katliamları dün Bosna'da görüyorduk. Bugünkü saldırıda ölen ve yaralananların hepsi sivil. Silahlı tek bir muhalif unsur da yoktu. Şam'da Doğu Guta'da hayatını kaybeden insanların büyük bir kısmı da sivildi. Bu saldırılarda sivillerin gözetilmediği açıktır. İnatla alanda Ilımlı Muhalifleri hedef alıyorlar. Rusya, Suriye'ye DEAŞ'la mücadele kisvesi altına girdi.

DEAŞ'la mücadele eden ılımlı muhaliflerin Rus uçakları tarafından bombalandığına bizzat şahit olduk.

"Rusya'ya gidenler Kürtlere nasıl hesap verecek"

Rus Dışişleri Bakanı'ndan barış kelimelerini duyduk. Bundan sonra İdlip şehir merkezinin bombalanması da tesadüf değildir. Kobani'de Kürt kardeşlerimiz şehit edildiğinde hepimiz sesimizi yükselttik. Şimdi İdlip'te Arap kardeşlerimizi katlediyorlar. Şimdi Rusya'ya gidenler en büyük hesabı Türkiye'de yaşayan Kürt kardeşlerimize verecekler.

Suriye'de gerçek bir barışın hayata geçirilmesi gereklidir. BMGK'da gelinen anlaşmayı önemli buluyoruz. BMGK kararı sorunun diplomatik çözümü açısından olumlu bir adımdır. Ama Suriye halkını Esad'dan koruma gibi gerçekçi bir temeli yoktur.

Türk askerinin Başika'daki konumu

Biz Irak'ta peşmergeye ve yerli birimlerre eğitim desteği veriyoruz. Asker ve mühimmatta yeniden tanzimi göze alıyoruz. Son saldırılar haklılığımızı göstermiştir. Türkiye, bölgenin terör örgütlerinden arındılılması noktasında büyük bir hassasiyet içindedir. Kuzey Irak'ta ve Irak'ta bulunan bütün askerlerimiz Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı göstermek için oradadırlar. Terör tehdidi sürdükçe orada olmaya devam edeceğiz.

"İsrail'e özür dileten ilk devlet Türkiye'dir"

Mavi Marmara olayıyla sorunlar yaşadık. İnsani yardım taşıyan gemi İsrail ordusunun saldırısına uğramış ve vatandaşlarımız şehit düşmüştür. Sivil vatandaşlarımızı uluslararası kara sularında katletmiştir. 3 şartımız olduğunu açıkladık. Özer, tazminat ve Gazze ablukası kalkacak. 2013 yılı Mart ayında Netanyahu özür diledi. Bu özür beyanı açık ve net bir şekilde yerine getirilmiş ve bu yazılı olarak teyyit edilmiştir. İsrail'e özür dileten ilk devlet Türkiye'dir.

"Nihai bir netice alınmamıştır"

Görüşmeler olumlu bir şekilde sürüyor. Ama nihai bir netice alınmamıştır. Bizim baştaki pozisoynumuz neyse bugün oydu yarın da o olacaktır.

"Gazze halkı özgürlüğü hissedinceye kadar orada olacağız"

21. yüzyılın en mazlum halkı Filistin halkıdır. Bundan sonra da sınırsız desteğimizi sürdüreceğiz. Kudüs'ün başknet olduğu özgür Filistin devleti kurulana kadar desteğimiz sürecektir. Filistin davasına olan inancımızı sorgulamak kimsenin haddi değildir. 2012'de Gazze İsrail tarafından bombalanırken ben de Gazze'deydim. O acıyı hissetmek hiç unutmayacağım bir hatıradır. Gazzeli çocuklar hür ve özgür Filistin'le büyüyünceye kadar, Gazze'de Şeccaiye mahallesi ki o mahallede özgü Gazze halkı özgürlüğü hissedinceye kadar orada olacağız.

"Rüyalarımızda bile Filistin'i unutmayız"

Şecaiye'deki o mahallede İsrail işgaline karşı mücadele veriyorlardı: Onun adı nereden geliyor bilir misiniz dedim. Hayır dediler: Orada son Osmanlı askeri orada direndiği için Şecaiye sokağı diyor. Bizler rüyalarımızda bile Filistin'i, Gazze'yi unutmayız.

Gazze için doğru olan bizim için de doğrudur. Halid Meşal'le gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde bu konuyu ele aldık. Herhalde kimse bizden daha duyarlı değildir. Bütün derdimiz amacımız Filistinli kardşelerimizin derdine deva olmaktır. Filistin'i ve Gazze'yi üzecek adımı atmayız ama onların yararına olan her adımı da atmaya kararlıyız.

Osmanlı Halk Pazarı'ndaki yangın

Mal canın yongasıdır. Hele hele iktidarda AK Parti varsa dert etmeyin. Esnaf kardeşlerimizin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için dükkan başına 30 bin tl yardım yapılmasını kararlaştırdık. Kendilerine destek olacağız. Melih Bey'le de konuşacağız. Yeni dükkanların yapılması için her şeyi yapacağız. Vergi ve sigorta borçlarını erteliyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN