Ömer Çelik, 'İsrail dostumuzdur' sözlerine açıklık getirdi

Ömer Çelik, 'İsrail dostumuzdur' sözlerine açıklık getirdi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tepki çeken "İsrail dostumuzdur" sözlerine Twitter'dan açıklık getirdi. Çelik, Türkiye'nin şartları yerine getirilmeden İsrail'le normalleşmenin olmayacağını vurguladı.

Mavi Marmara katliamından beş yıl sonra Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin tekrar normalleşme sürecine girdiği bir dönemde "İsrail Türkiye'nin dostudur" ifadesini kullanarak tepki çeken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sözlerine açıklık getirdi.

Çelik, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'nin normalleşme için öne sürdüğü taleplerin geçerli olduğunu, ayrıca Filistin davasına yönelik hassasiyetin İsrail ile ilişkilerden bağımsız olarak çok derin olduğunu vurguladı. 

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'le normal olan ilişkilerimiz, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine gaddarca saldırması ile bozulmuştur.
Bu saldırı neticesinde kardeşlerimiz şehit oldu. Hepsine bir kere daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

İsrail'le iliskilerimizin yeniden normalleşmesi,Mavi Marmara saldırısı sonrasında dile getirdiğimiz şartların yerine getirilmesine bağlıdır.
Bu konuda görüşmeler sürmektedir. Henüz nihai bir anlaşmaya varılmış değildir. Görüşmelerde ilerleme kaydedilmiştir.

Nihai anlaşma yapılmadan Anlaşmanın içeriği olarak dolaşan haberler doğru değildir.

Mavi Marmara şehitleri konusundaki hassasiyetimiz tüm bu süreçlerde temel yaklaşımımızdır.

İlkeli duruşumuz aynen devam edecektir. Tüm şartlarımız yerine geldiğinde İsrail ile normalleşme mümkün olacaktır.

Ak Parti'nin Filistin davasındaki hassasiyeti, İsrail ile ilişkilerin seyrinden etkilenmeyecek tarihsel ve ilkesel bir derinliğe sahiptir.

Devletler arası ilişkilerde inişler ve çıkışlar olabilir ancak bizim halklarla iliskilerimiz her zaman dostane bir düzleme sahiptir.
Mesele bundan ibarettir..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN