Erdoğan: Putin'e orada 'DAEŞ yok Türkmenler var' dedim

Erdoğan: Putin'e orada 'DAEŞ yok Türkmenler var' dedim

Erdoğan, BTSO Ekonomi Ödülleri Töreni'nde, Rusya'nın bize "Türkmenlerle ilgili talep gelmedi" demeci için "Rusya yalan konuşuyor. Tanıklar huzurunda Putin'e 'Bayırbucak bölgesinde DAEŞ yok Türkmenlerin var' dedim" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merinos Kültür Merkezi'nde  ,Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödül Törenine katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Sıkıntılarla yüzleşmeye alışkınız"

"Biz millet olarak sıkıntılarla yüzleşmeye gerektiğinde fedakarlık yapmaya alışkınız. Bu bakımdan ne bölücü terör örgütünün faaliyetleri ne Suriye'de yaşananlar nede Irak'ta yaşananlar bizim için caydırıcı değildir. 

Bölgedeki bütün ülkelerin toprak bütünlüğüne ve huzuruna önem veriyoruz.

"Türkiye mazlumun elinden tutmak için vardır"

Hiç bir yerde Türkiye'nin adı zulümle istismarla geçmiyor. Türkiye mazlumun kimsesizlerin elinden tutmak için vardır.

Bugün Suriye'deki soruna müdahil olan kaç ülkenin Suriye halkının geleceğini ve huzuruyla ilgisi var?

Putin'e 'DAEŞ yok Türkmenler var' dedim

Rusya, 'bize Türkmenler söylenmedi' diyor. Rusya yalan konuşuyor. Sayın Putin'e Bayırbucak bölgesinde orada DAEŞ yok Türkmenlerin var olduğunu tanıklar huzurunda söyledim.

Geçtiğimiz yıllar içinde Suriye'de ölen 400 bin Suriyelinin acaba kaç tanesi DAEŞ'lidir?

Tarih geçmişteki zalimleri nasıl kaydetmişse bugün de doğrudan ve dolaylı katliamlara taraf olanları aynen kaydedecektir.

"Türkiye'ye petrol iftirası atıyorlar"

Türkiye'ye petrol iftirası atıyorlar. Bizim haysiyetimiz var. Bugüne dek onurumuzla yaşadık. Böyle bir şey yapmayız. Bizim petrol aldığımız yerlerin hepsi belli hepsinin belgeleri ortada. Rusya, İran, Azerbaycan, Kuzey Irak, Cezayir, Katar ve Nijerya. Bunların hepsi resmidir. 

Siz devlet içinde olamazsınız olamayacaksınız! Önümüzdeki süreçte çözüm yolları aramasında tek muhatabımız halk olacaktır.

"Vekiline ses çıkarmayan Genel Başkan'ın acziyetinden..."

Çıkacaksın Türkiye terör örgütlerine kimyasal silah hammadde sevkiyatı yapıyor diyeceksiniz. Hem de benim buna tepki göstermeme tahammül edemeyeceksiniz. Her kim ki yabancı basın organlarında Türkiye'nin alehinde ihanet işine girer, O haindir. Ama'lı fakat'lı çark etmeler bu açık ihaneti ortadan kaldırmaz. Ülkesine iftiralar atan vekiline ses çıkarmayan Genel Başkan'ın acziyetinden rahatsızlık duyuyorum. İran'la Türkiye savaşsa İran'ın yanında saf alırım diyor. Bu diyen kim? şuan TBMM'de milletvekili. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN