Davutoğlu: Terör mağdurlarının zararlarını karşılayacağız

Davutoğlu: Terör mağdurlarının zararlarını karşılayacağız

Şehit yakınları ve gazilere iş kurası töreninde açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerde vatandaşın 'bizi bu hainlerden kurtarın' dediğini söyledi. HDP'ye izlediği siyaset üzerinden tepki gösteren Davutoğlu "bunun bir kademe ilerisi yeraltı siyasetidir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şehit yakınları ve gazilere iş kurası törenine katıldı. PKK terörünün yaşandığı ve vatandaşların mağdur olduğu bölgelerdeki zararların karşılanacağını açıklayan Davutoğlu, HDP'nin yaptığı siyasetin bir kademe ilerisinin yeraltı siyaseti olduğunu söyledi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Hükümetimizin yeni eylem planında ilk olarak şehit ver gazi yakınlarına iş imkanını masaya yatırdık. İki yılda 14 bin kişiyi devlet bünyesinde istihdamını sağladık.

"Şiddet siyasetinden medet umanlar var"

Hepiniz bizim emanetimizsiniz. Bir yanda acısını yüreğini gömerek oradaki vatandaşlara eziyet edenler bir yanda hendek, şiddet siyasetinden medet umanlar var.

"HDP'nin izlediği yol yol değil"

HDP'nin izlediği yol yol değildir. Bunun bir kademe ilerisi yeraltı siyasetidir. Aldığınız demokratik yetkiyi hendeklere boca ediyorsunuz. Bu partinin eş başkanı bir hanımefendi vatandaşını tehdit ediyor.

"'Bizi bu hainlerden kurtarın' dediler"

Sur'da, Cizre'de, Silopi'de bu terör odakları temizleninceye kadar mücadelemiz sürecek. Kurban Bayramı'nda namazını kıldığımda hepsi kulağıma eğilip şunu dediler "Bizi bu hainlerden kurtarın" Bizim için Bursa Ulu Camii'yle Diyarbakır Ulu Camii arasında fark yoktur.

"Hainler kardeşliğimizi yıkmaya çalışıyor"

Yavuz Sultan Selim döneminde fethedilen bu toprakların fatihi Bıyıklı Mehmet Paşa'dır. Onun en yakınındaki isim Kürt kanaat önderi İdris-i Bitlisi'dir. Bu hainler kardeşliğimizi yıkmaya çalışıyorlar. Bu hainlerin tüm emellerini boşa çıkaracağız.

"Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız"

Bunlar öyle bir zorbalık içindeler ki, vatandaşları bir bavulla kaçmak zorunda bırakıyorlar. O vatandaşlar da bizim emanetimizdir. Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız. Terör sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımızın yanındadır. Tüm ihtiyaçları ve zararlarını biz karşılayacağız.

Terör belasını mutlaka bu topraklardan çıkaracağız. Sur ilçesindeki esnaf başta olmak üzere devletinin yanında yer alan herkesin mağduriyeti giderilecektir.

"Bizim bir borcumuzdur"

1996 yılından itibaren atanan 30 bin kişi var. 24 bini AK Parti iktidarı döneminde olmuştur. Sakın bunu lütuf olarak görüldüğümüz sanılmasın bu bizim bir borcumuzdur. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN