Davutoğlu Merkel ile görüştü

Davutoğlu Merkel ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, dün akşam Almanya Başbakanı Angela Merkel ile 17 Aralık'ta yapılacak Türkiye-AB zirvesine ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Angela MErkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakanlık kaynaklarının bildirdiğine göre, görüşmede Suriye'deki iç savaş ve Avrupa'ya giden göçmenler nedeniyle ortaya çıkan sığınmacı krizi konuları ele alındı.

İki lider, 17 Aralık'ta Brüksel'de yapılacak zirve öncesi göç krizine ilişkin işbirliği ve eşgüdüm konularının ele alınacağı toplantıya ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye, geçtiğimiz haftalarda Brüksel'de AB ülkeleri ile yapılan zirvede sığınmacıların Türkiye'de kalmasına karşılık 3 milyar dolarlık yardım, Avrupa'ya vizesiz seyahat ve AB üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması konusunda anlaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN