Diriliş Ertuğrul'daki Halime Sultan kimdir? Halime Sultan nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul'daki Halime Sultan kimdir? Halime Sultan nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul'daki Halime Sultan kimdir? ve Halime Sultan nasıl öldü? sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. 2 Mayıs Çarşamba akşamı ekranlarda Diriliş Ertuğrul vardı. Sevilen dizide Halime Sultan öldü. Dizinin fanları tarihda Halime Sultan nasıl öldü? ve Halime Sultan kimdir? sorularının ayrıntılarını merak ediyor. İşte Diriliş Ertuğrul Halime Sultan'a dair tüm ayrıntılar...

Haberimizde dün akşam ekrana gelen Diriliş Ertuğrul 116. bölümde ölen Halime Sultan kimdir sorusunun ve tarihte Halime Sultan nasıl öldü detaylarını bulabilirsiniz. 2 Mayıs akşamı ekranlara gelen Diriliş Ertuğrul Halime Sultan'ın ölümü, izleyen herkesi gözyaşlarına boğdu. İşte Halime Sultan'ın hayatına dair  tüm bilgiler ve ayrıntılar... 

Diriliş Ertuğrul dizisinde dün akşam bir doğum bir ölüm vardı. Diriliş'te Halime sultan ölürken Osman Bey doğdu. Dizinin fenomenleri şimdi Halime Sultan kimdir, ne zaman öldü, nasıl öldü şeklinde sorular sorulmaya başlandı. Diriliş Ertuğrul Halime Sultan sahnesi ile izleyenlerin aklı karıştı çünkü tarihi dizide bir hata daha yapıldı. Halime Sultan'ın ölüm tarihi 1281 olarak bilinirken Osman Bey'in doğumu ise 1258. Diriliş'ten neden böylesine büyük bir hata yapıldığına dair bir açıklama yok. Halime Sultan'ı canlandıran Esra Bilgiç ile yapımcılar arasında bir sorun mu vardı? İşte izleyiciler için merak edilen tüm detaylar...

18-05/03/halime-sultan-kimdir.jpg

HALİME SULTAN KİMDİR?

Osmanlı Beyliği’ni kuran Osman Bey’in annesi ve Ertuğrul Gazi’nin eşi konumunda bulunan Halime Hatun hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da 1281 tarihinde hayatını kaybettiği bilinmektedir. Süleyman Şah ile karısı Hayme Hatun'un oğlu olan Kayı Boyu önderi Ertuğrul Gazi'nin eşi ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin annesidir. Ölümüne kadar Ertuğrul Gazi’nin yanından bir an olsun ayrılmayan ve ona Saru Batu Savcı Bey (vefâtı: 1287), Gündüz Alp (vefâtı: 1306), ve Osman Gazi (1258-1326) adlarında üç oğlu vardı. 1281 yılında vefât eden Hâlime Hânım'ın mezarı Söğüt'te kocası Ertuğrul Gazi'nin türbesinin bahçesindedir. Osman Gazi tarafından yaptırılmıştır. Ertuğrul Gazi ve Halime hatun bugün aynı türbede yan yana yatmaktalar. Bilecik ili Söğüt ilçesinde yer almaktadır türbeleri. Bu türbeye, Bursa - Eskişehir yolu üzerinden ulaşım sağlanabilir.

HALİME HATUN'UN KABRİNİN BULUNDUĞU ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ NEREDEDİR?

Ertuğrul Gazi Türbesi, Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası ve Selçuklu Uçbeyi Ertuğrul Gazi'nin Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde bulunan türbesidir. 13. yüzyıl sonlarında inşa edilen yapının yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir. İlk olarak Osman Gazi tarafından açık mezar olarak yaptırılmış, daha sonra I. Mehmet Çelebi tarafından türbe haline getirilmiştir. Sultan III. Mustafa zamanında 1757'de yeniden yapılırcasına onarılmış ve ilk yapılıştaki hali değişmiştir. 1886 yılında II. Abdülhamit tarafından yeniden onartılmış ve yanına çeşme eklenmiştir. Ertuğrul Gazi Türbesi altıgen planlı, üzeri kubbe örtülü olup, dikdörtgen bir girişten sonra içeriye ulaşılmaktadır. Bu girişin yanlarında ikişer pencere bulunmaktadır. Türbenin duvarları bir sıra taş ve iki sıra tuğladan örülmüştür. Sandukanın bulunduğu türbenin içindeki batı ve güneydoğu duvarlarına dikdörtgen pencereler açılmıştır.

18-05/03/esra-bilgic-kimdir.jpg

ESRA BİLGİÇ KİMDİR? 

Esra Bilgiç 14 Ekim 1992 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 

Lise mezuniyetinin ardından Hacettepe Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Bilgiç, buranın Arkeoloji Bölümü'nden mezun oldu.

Oyunculuk kariyerine üniversite mezuniyetinden sonra başlayan Bilgiç'in kariyerindeki ilk rolü TRT1 ekranlarında yayınlanan ve başrolünü Engin Altan Düzyatan ile paylaştığı Diriliş Ertuğrul dizisidir. 

Burada Ertuğrul Gazi'nin eşi Halime Hatun karakterini oynamaktadır. 

Esra Bilgiç, 2017 senesinin Ekim ayında, Beşiktaş'lı futbolcu Gökhan Töre ile sözlendi.

21 Ekim 2017 tarihinde dizi oyuncusu Esra Bilgiç ile Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töredünya evine girdi. Nikahı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysalkıyarken, nikah şahitlerinden biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğeri ise Emine Erdoğan oldu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da, nikahta çifte şahitlik yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN