Emrullah Hatipoğlu: Niyet, kalp ile yapılan bir eylemdir

Emrullah Hatipoğlu: Niyet, kalp ile yapılan bir eylemdir

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programa katılan Emrullah Hatipoğlu, niyet, ibadet, haram, helal, ırkçılık, sevap gibi konulara ayet ve hadislerin ışığında açıklamalar yaptı.

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Sohbet Meclisi’’ adlı programa konuşmacı olarak katılan Emrullah Hatipoğlu, niyet, ibadet, haram, helal, ırkçılık, sevap gibi konulara ayet ve hadislerin ışığında açıklamalar yaparak, Müslümanların tek vücut olması gerektiğinin vurgusunu yaptı. 

Sultanahmet Camii emekli imam hatibi Emrullah Hatipoğlu, Müslümanların birlik ve beraberliği hakkında, ‘’Niyet kalp ile yapılan bir eylemdir. Bir ibadete niyet ettiğimizde kalbimiz bir diğer müminle yaklaşır. Niyetlerimizde ve kalbimizde tam anlamı ile bir oluruz. İbadetin fiili kısmını yerine getirirken ise adeta tek vücut oluruz.

Müminler ancak kardeştir buyuruyor Allah. Bizde niyetimizde ve ibadetimizde tam bir kardeşliğe yaklaşırız. Namaz, oruç, hac, zekat gibi ibadetler bizi birbirimize yaklaştıran ibadetlerdir. Şeytan bizim bölünmemizi, dağılıp güçsüz kalmamızı ister. Allah ise tüm müminlerin ancak kardeş olmasını, bir olmasını ve beraber olmasını ister.

Sahih bir hadiste; ’Cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan 27 derece daha eftaldir’ denilir. Biz birlik olduğumuzda hem dünyamız mahmur olur hem de ahiretimiz. İbadetlerde kolaylık ve dünya hayatında iyi bir hayat bir olmaktan geçer’’ şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN